Zenica

Filozofski fakultet Univerziteta u Zenici domaćin Sedmog međunarodnog naučno-stručnog skupa Obrazovanje, jezik, kultura: tendencije i izazovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Filozofski fakultet Univerziteta u Zenici domaćin Sedmog međunarodnog naučno-stručnog skupa Obrazovanje, jezik, kultura: tendencije i izazovi – 26. i 27. aprila Filozofski fakultet Univerziteta u Zenici bit će domaćin Sedmog međunarodnog naučno-stručnog skupa Obrazovanje, jezik, kultura: tendencije i izazovi.

Ovaj skup predstavlja susret naučnih i stručnih radnika, koji će kroz svoje referate predstaviti rezultate svojih istraživanja, otvoriti nova pitanja, dati prijedloge za aktuelnu problematiku u društvenim i humanističkim naukama i podijeliti iskustva iz svojih sredina.

U dva radna konferencijska dana 126 naučnih i stručnih radnika kroz rad 11 sekcija prezentirat će 91 rad iz širih naučno-stručnih oblasti obrazovanja, filologije i kulture. Učesnici nam dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke i Turske.

Skup je ove godine organiziran pod nazivom Obrazovanje, jezik, kultura: tendencije i izazovi. Sretni smo jer smo obezbijedili da na naš skup kao uvodni izlagači dođu tri stručnjaka za svaku od navedenih oblasti, za koje se sa sigurnošću može reći da su danas među vodećim imenima u oblastima obrazovanja, jezika i kulture u Bosni i Hercegovini.

Iz oblasti obrazovanja dolazi nam Radmila Rangelov-Jusović, izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative Step by step, koja je svoj radni vijek posvetila unapređenju obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Nakon 22 godine svjetlo dana ugledalo je novo izdanje Pravopisa bosanskoga jezika, a nama je pripala velika čast da profesora Halilovića ugostimo na našem skupu.

Kultura, kao neizostavan i važan segment našeg društva, danas je često neopravdano zapostavljena i gurnuta na marginu. O stanju kulture i stanju u kulturi govorit će nam Srđan Šušnica, magistar kulturologije.

Uvjereni smo da će naš naučno-stručni skup, prema strukturi izlagača, imati uspješan rad.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno