Ostali sportovi

Novi rekord: Amel Tuka ide na olimpijadu u Rio!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički srednjoprugaš Amel Tuka (24), aktuelni bh. rekorder na 400 i 800 metara, večeras je pobijedio u trci na 800 metara na 20. međunarodnom mitingu u slovenskom Velenju sa fantastičnim vremnom 1:44,19. Ovaj rezultat predstavlja i novi bh. rekord, ali i treći najbolji ovosezonski rezultat evropskih srednjeprugaša.

Tuka je tako vlastiti rekord, ostvaren prošle godine na Evropskom prvenstvu u Cirihu, kada je sa 1:46,12 bio šesti, poboljšao za skoro dvije sekunde. Nakon bacača kugle Hamze Alića i Kemala Mešića, Tuka je treći bh. atletičar koji je ispunio normu za Svjetsko prvenstvo u Pekingu narednog mjeseca, a uz Alića je, za sada i jedini sigurni bh. putnik na Olimpijske igre u Brazilu naredne godine. Dušan Babić je u istoj disciplini večeras bio 12., sa vremenom 1:48,94, a Borislav Dragojlović na 400 metara 13., ostvarivši vrijeme od 47,87. Od bh. sportista, na Mitingu u Velenju, popeli su se još bacači kugle Alić i Mesud Pezer. Alić je sa vrlodobrih 19,99 metara zauzeo drugo mjesto, dok je Pezer bio treći sa 19,67 metara.

ddee34fggt5



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno