Kultura

5. IFET unosi pozorišnu čaroliju za djecu u zeničkom BNP-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekli dani vikenda u zeničkom BNP-u su bili ispunjeni dječijim smijehom, igrom i grajom zahvaljujući zanimljivim i edukativnim programima 5. internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2019. U subotu, 30. novembra je ovaj Festival počeo u 12 sati 8. smotrom dramskog stvaralaštva osoba s poteškoćama. Naime, radi se o jedinoj smotri u BiH ovakvog tipa koji osmi put okuplja djecu s poteškoćama u razvoju iz cijele države.

Organizatori 8. smotre su Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju Zenica. Isti dan u 12 sati u zeničkom BNP-u je održana i dramska radionica „Šta komšije misle o Romeu i Juliji?“, a radionicu je vodio Novica Bogdanović iz Pozorišta mladih DIS Banja Luka.

U nedjelju, drugog dana IFET-a je odigrana prva festivalska predstava i to predstava za bebe „Prije nego dijete zaspi“ autora i reditelja Miroljuba Mijatovića, a u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Predstava je odigrana u 11 sati na Maloj sceni „Žarko Mijatović“, a u predstavi igraju Anđela Ilić, Ermina Nišić i Adna Hasanić.

Danas, u ponedjeljak, 2. decembra u zeničkom BNP-u na Maloj sceni „Žarko Mijatović“ je odgrana lutkarska predstava „Zmaj i princeze“ reditelja Kyriakosa Argyropoulosa i Stanislava Staneva u produkciji Lutkarskog kazališta Mostar. U predstavi igraju Ivan Nevjestić, Ružica Bošković i Marta Haubrich.

Utorak, četvrti dan Internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2019. će proteći u znaku dva događaja. U 11 sati će u Konferencijskoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica biti upriličena promocija knjige bajki zeničkog autora Fuada Tabaka „Priče Čarobne šume“, a u 12 sati će na Hinter bini BNP-a biti izvedena lutkarska predstava „Bajka o izgubljenom vremenu“ rediteljice Tamare Kučinović, a u produkciji Pozorišta lutaka Mostar.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno