Zenica

Službenicima Gradske uprave ukinute besplatne kafe, moguće godišnje uštede do 180.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Službenicima Gradske uprave ukinute besplatne kafe, moguće godišnje uštede do 180.000 KM – Zaposlenici Gradske uprave Zenica ovih dana su ostali bez jedne, samo na prvi pogled, minimalne privilegije. Naša nezvanična saznanja da su ukinute “besplatne kafe” potvrdili su nam u Kabinetu Gradonačelnika.

– U Upravi Grada i svim službama neko je, nekad, donio odluku da svaki činovnik, službenik, može dvije kafe dnevno popiti “na račun kuće”. To je, ako je korišteno to pravo, 2 KM dnevno, oko 50 KM mjesečno, 500-600 KM za godinu dana. Ako znamo da je u gradskoj administraciji oko 300 osoba, ta cifra prestaje biti zanemariva i iznosi i do 180.000 KM, rečeno nam je.

Iz Kabineta gradonačelnika Kasumovića poručuju da to nipošto ne znači da službenici neće imati priliku ili mogućnost da popiju kafu, ali će je, obzirom da redovno primaju plaće, morati sami platiti, kao i ostali građani.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno