Zenica

ZZO: Niko nije protiv, izvještaj nije usvojen

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvještaj o izvršenju finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona za 2014. godinu nije usvojen na sjednici Skupštine ZDK. Zanimljivo je da se za izvještaj izjasnilo 17 poslanika, dok je 16 bilo uzdržano, a nije bilo glasova protiv. Finansijskim planom Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK utvrđeni su prihodi od 146.449.000 KM, a ukupni rashodi su bili 144.418.775 KM, tako da je ostvaren suficit od milion, 232 hiljade i 332 KM.

– Ostvaren je kontinuitet pozitivnog poslovanja, jer smo u posljednje tri godine imali uspješno poslovanje i smanjili smo deficit, koji je 2012. godine iznosio 18 miliona KM. Mi smo uradili što smo mogli, ali problemi zdravstvenih ustanova su problematika tih ustanova i oni treba da se bave svojim problemima, a ovaj Zavod cijelo vrijeme uspješno održava stabilnim finansijski sistem zdravstvenog sektora. Plaćanja su bila na vrijeme, nikada nije bilo kašnjenja niti prema jednoj zdravstvenoj ustanovi, sistem je i dalje stabilan, mi ćemo svoj posao nastaviti i smatram da će rezultati u ovoj godini biti još bolji – rekao je Senaid Begić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK.

Ostvareni višak prihoda u cjelosti će se rasporediti za pokriće akumulirnih gubitaka iz ranijih godina, tako da saldo gubitaka iznosi 13.604.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno