Zenica

Zvučne mape – preko Beograda do Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zvučne mape – preko Beograda do Zenice – Od 28.06. do 01.07. je u Beogradu održan prvi trening u sklopu projekta „If stories could walk, if cities could talk“ koje realizuje Udruženje „Naša djeca“ u partnerstvu sa Tačkom komunikacije iz Beograda i SEGA organizacijom iz Prilepa, a koji je podržan od strane Western Balkans Fund-a.

U Beogradu je boravilo po 7 mladih iz svake organizacije gdje su se detaljnije upoznali sa kulturnom kartografijom, digitalnim pričama gradova, kao i beogradskom zvučnom mapom na osnovu koje će se i kreirati zvučne mapa grada Zenice, Pančeva i Prilepa.

„Kao organizator ovog treninga, čini mi se da je sve prošlo u najboljem redu. Veoma sam zadovoljan izborom učesnika naših partnera kao i njihovim zalaganjem. Mislim da smo tokom ova dva dana napravili super ideje za dalji razvoj Zvučnih mapa Pančeva, Prilepa i Zenice, sad je na nama svima da to sprovedemo u delo. Pored ozbiljnog rada bilo je i veoma lepo druženje, a uvek je tako sa našim kolegama iz Naše djece“, rekao je Andrija Stojanović organizator i jedan od predavača na ovom treningu.

Pored Stojanovića, radionice su još vodili Rade Milić iz Centra za urbani razvoj, Uroš Krčadinac profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Ljubica Slavković arhitektica i Virdžinija Džeković iz Tačke komunikacije.

„Sa treninga u Beogradu vratili smo se puni utisaka i ideja, te motivirani da što prije počnemo raditi na zvučnoj mapi Zenice. Primjeri i način izlaganja trenera pomogli su nam da stvorimo realniju sliku o tome kako bi trebala izgledati naša mapa. Predstavljeni primjeri izlagača Uroša i Radeta pomogli su nam da razmilismo o elementima koje bi trebala imati naša mapa, dok su nam Andrija i Virdžinija predstavili sadržaj, način prikupljanja podataka i naš odnos prema samom projektu. Sve vrijeme vladala je prijatna i opuštajuća atmosfera, kako na treningu tako i za vrijeme pauza. Aktivnosti su bile dobro raspoređene, tako da nije bilo prostora za umor. Biciklistička tura zadnji dan je bila odlična aktivnost za kraj našeg druženja i prilika da upoznamo Beograd na drugi način“, rekla je Adna Kepeš, članica Naše djece.

Nakon ovog sastanka, sve tri organizacije počinju rad na terenu te će u narednom periodu početi sa određivanjem tačaka i prikupljanjem usmenih naslijeđa koje su i osnov za zvučnu mapu.

Galeriju sa ovog sastanaka možete pogledati ovdje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno