Ostali sportovi

Zvanično otkazan: Međunarodni atletski miting Zenica 2020 neće biti održan 3. juna

Jedanaesti međunarodni atletski miting „Zenica 2020“ definitivno ove godine neće biti održan u svom planiranom terminu, 3. juna, ali će Atletski klub Zenica učiniti napore da zadrži tradiciju – rekao je za Fenu direktor mitinga i generalni tajnik AK Zenica Aziz Kevelj.

– Jasno je da nećemo moći ispoštivati planirani termin, prva srijeda u junu, ali ćemo učiniti sve da nastavimo našu tradiciju. Imamo obvezu i prema našim sportašima, ali i poslovnim partnerima koji nas prate. Pratit ćemo situaciju s pandemijom koronavirusa te ćemo pokušati miting organizirati tokom jula ili avgusta, možda septembra. Uglavnom, učinit ćemo sve da održimo miting i ove godine – najavljuje Kevelj, koji napominje da su do sada mnogi poslovi oko organizacije trebali biti obavljeni.

On ističe da, zbog zabrane putovanja između država, a koja će vjerovatno ostati na snazi i nakon ublažavanja mjera te davanja dozvole za organizaciju sportskih natjecanja, vjerovatno biti slabijeg kvaliteta nego proteklih godina. Međutim, ističe Kevelj, najvažnije je da se miting održi te nastavi tradicija pa makar i s manje natjecanja i zemalja iz kojih dolaze.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem