Nogomet

Zrinjski prvak Bosne i Hercegovine!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zrinjski prvak Bosne i Hercegovine! – Utakmice posljednjeg kola BHT PL – lige za prvaka odigrane su, a titulu prvaka Bosne i Hercegovine osvojio Zrinjski.

Tim iz Mostara je na stadionu „Bijeli brijeg“ pobijedio Slobodu sa 3:0 i tako sačuvao prednost u odnosu na najbliže pratioce, ekipe Željezinčara i Sarajeva.

Dva gola na današnjem susretu postigao je Nemanja Bilbija u 11′ i 42′, a u listu strijelaca se upisao i Jasmin Mešanović u 59′.

Po završetku utakmice trener Zrinjskog Blaž Slišković  je rekao: „Igrači su najzaslužniji za osvojeno prvo mjesto. U poređenju sa najbližim pratiocima bili smo najkonstantniji i zasluženo smo šampioni. Imali smo i mi padove u igri tokom sezone, ali protivnici nisu iskoristili svoje šanse i mi smo došli do uspjeha.“

Napadač bh prvaka Ognjen Todorović je izjavio: „Ispunili smo cilj. Bilo je uspona i padova tokom sezone, ali većim dijelom smo bili na prvom mjestu i zasluženo smo prvaci.“

Željezničar je na „Grbavici“ pobijedio Radnik sa 2:1. Gosti su do prednosti došli u 15′ golom Demira Pece, a Ivan Lendrić je u 55′ izjednačio rezultat. Pobjedu Željezničaru donio je Goran Zakarić u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Krupa je na svom terenu golom Nikole Dujakovića u 55′ pobijedila Sarajevo.

Tabela:

  1. Zrinjski 64
  2. Željezničar 63
  3. Sarajevo 59
  4. Krupa 46
  5. Sloboda 43
  6. Radnik 40

Juče su odigrani i susreti Lige za opstanak u kojim su postignuti sljedeći rezultati:

Olimpic-Vitez 0:1 (Anel Dedić 12′)

Mladost Metalleghe 2:2 (Dejan Maksimović 54′, Aladin Isaković 88′ – Danijel Rašić 70′, Antonio Vidović 78′).

Široki Brijeg-Čelik 1:1 (Enis Sadiković 6′ autogol – Mahir Karić 69′)

Tabela:

  1. Široki Brijeg 37
  2. Mladost 37
  3. Vitez 35
  4. Čelik 35
  5. Metalleghe BSI 32
  6. Olimpic 23

Zrinjski će predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za UEFA Ligu prvaka, dok će u Evropa ligi učestvovati Željezničar, Sarajevo, kao i osvajač Kup-a Široki Brijeg. U niži rang su ispali Metalleghe BSI i Olimpic.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno