Nogomet

Žrijeb nije “mazio” nogometašice BiH: U baražu na najjaču FIFA-inu selekciju svijeta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon odličnih nastupa u B diviziji Lige nacija, nogometašice Bosne i Hercegovine će za ulazak u elitnu diviziju igrati protiv slavne selekcije Švedske.

U sjedištu UEFA-e u Nyonu danas je održan žrijeb play-offa za promociju i relegaciju između rangova Lige nacija, gdje se u kuglicama našla i ona s imenom Bosne i Hercegovine.

BiH je završila na drugom mjestu u drugom rangu i dobila je priliku da kroz baraž izbori prvi rang takmičenja. Međutim, u današnjem žrijebu nismo imali mnogo sreće jer smo izvukli prvu selekciju s FIFA-ine rang liste, selekciju Švedske.

Žrijeb je prokomentarisala selektorka bh. nogometašica Samira Hurem koja ističe da ukoliko BiH želi igrati na Evropskom prvenstvu, mora se dokazati i protiv najjačih.

“Činjenica da igramo sa jednom od najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu govori o težini, ali ujedno i o značaju same utakmice za ženski nogomet u Bosni i Hercegovini. Naš tim je igrao odlično u Ligi nacija i te dobre igre su nas dovele u ovu situaciju. Sam ostanak u ligi B je značajan rezultat za nas, ali baraž je još značajniji i predstavlja korak naprijed u promociji ženskog nogometa u našoj zemlji”, kaže Hurem i dodaje:

“Ako želimo igrati na Evropskom prvenstvu moramo znati gdje smo trenutno i na čemu treba da radimo, a to će nam dvije utakmice sa Švedskom pokazati. Raduje me što prvu utakmicu igramo kući jer nam je potrebna podrška naših navijača, a to će ohrabriti naše igračice da odigraju što bolje i podignu samopouzdanje za revanš”, zaključila je selektorka.

Zanimljivo, jedna od najpopularnijih Šveđanki je Zećira Mušović, golmanica Chelseaja koja je vrlo redovna u našoj zemlji gdje obilazi porodicu i uživa.

Izvučeni su i ostali parovi play-offa, a sreće nije imala ni Hrvatska koja će igrati protiv Norveške.

Parovi play-offa za Ligu A:

Srbija – Island

Mađarska – Belgija

Bosna i Hercegovina – Švedska

Hrvatska – Norveška

Izvučeni su i parovi play-offa za Ligu B, a sastat će se:

Latvija – Slovačka

Crna Gora – Sjeverna Irska

Bugarska – Ukrajina

Današnje žrijebanje okončano je izvlačenjem parova završnice UEFA Lige nacija za žene u koje su se plasirali pobjednici A divizije, a u polufinalu će se sastati:

Španija – Nizozemska

Francuska – Njemačka

Podsjetimo, Zmajice su play-off izborile osvajanjem drugog mjesta u grupi B Lige 4 iza Češke, a ispred Slovenije i Bjelorusije. Švedska je u grupi A4 završila treća iza Španije i Italije, a ispred Švajcarske.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno