Nogomet

ŽNK Čelik gradi mostove prijateljstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ŽNK Čelik gradi mostove prijateljstva – U organizaciji ŽNK Čelik iz Zenice, a pod pokroviteljstvom Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, održaće se „Regionalni turnir prijateljstva i mira“.

Turnir će se igrati na stadionu NK „Krivaja“ u Zavidovićima, 18. i 19. juna 2016. godine, javili su iz ŽNK Čelik Zenica.

Učešće na  prvom turniru, koji će postati tradicionalan, potvrdilo je 12 ženskih fudbalskih klubova iz 4 države bivše Jugoslavije:

ŽFK „Breznica“ (Pljevlja, Crna Gora),

ŽFK „Vojvodina“ (Novi Sad, Srbija),

ŽFK „Rad“ (Beograd, Srbija),

ŽNK „Neretva“ (Metković, Hrvatska),

ŽNK „Slavonka“ (Ladimirevci, Hrvatska),

ŽNK „Rosa Brandis“  (Travnik, BiH),

ŽNK „Tomislav“ (Tomislavgrad, BiH),

ŽNK „Zvijezda“ (Gradačac, BiH),

SFK „Libero“ (Goražde, BiH),

ŽFK „Mladost Novi grad“  (Bosanski Novi),

ŽFK „Borac“ (Jelah, BiH)

i domaćin ŽNK „Čelik“ (Zenica).

Prema riječima predsjednice ŽNK „Čelik“ i direktorke turnira, gospođe Vahide Mujčinović, ideja organizatora je da se na jednom mjestu okupe ženske seniorske  ekipe sa prostora bivše države, odmjere snage na fudbalskom terenu, sklope nova poznanstva i utemelji međusobna saradnja na dobrobit svih učesnika.

-Moto kojim smo se vodili kada smo došli na ovu ideju je „Sport gradi mostove, a mostovi spajaju ljude“. Previše se toga ružnog i tragičnog dešavalo na ovim prostorima u proteklim decenijama, koje mi, nešto stariji, jako dobro pamtimo. Zbog toga, upravo na nama leži obaveza, da mladim ljudima različitih nacionalnosti, a istog jezika, ponudimo alternativu u vidu sporta, međusobnog razumijevanja, tolerancije i zašto ne reći, prijateljstva, koji će ih odvesti na jedini pravi put – put mira. Dužni smo to narednim generacijama. Moram reći da ŽNK „Čelik“ i ja lično, već imamo sjajne odnose sa klubovima iz regiona. Beogradski Rad je gostovao u Zenici, a sa fudbalerkama i upravom Vojvodine, uspostavili smo  kontakt prošle zime na turniru u Pljevljima. Sigurna sam da će turnir proći u sjajnoj atmosferi i sportskoj borbi, a pobjedu neka odnese najbolji. Organizator je obezbjedio besplatan boravak za sve učesnike,  vrijedne nagrade za prve tri ekipe, kao i najboljeg strijelca i golmana. Nadam se da će naredne godine turnir biti još masovniji i da ćemo imati mogućnosti da ugostimo ekipe iz još više država.- kazala je gospođa Mujčinović.

Sport spaja ljude i gradi mostove, kažu u ŽNK Čelik.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno