Ljudi

Znate li za Azru Šarić?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Azra Šarić ima šesnaest godina, živi u Zenici i oduševljava svojim glasom. Imali smo priliku pročaskati sa njom, otkriti njene namjere u budućnosti i njen pogled na svijet. Da voli muziku i pjevanje, dokazuje odabirom Srednje muzičke škole u kojoj se itekako pronašla.  Za sada uči svirati klavir za koji, kako kaže, je uvijek imala želju da ga nauči. Već odavno zna svirati instrument ukulele, koji je potpuno sama naučila.

Gdje su bili tvoji prvi i posljednji nastupi? 
” Prvi nastupi su bili kod kuće, pred roditeljima i sestrom. Moram priznat da su mi ti najslađi. Kasnije sam već počela nastupati u školi i na predstavama. Posljednji nastup je bio u Muzeju grada Zenice. Tada sam nastupala sa horom Srednje muzičke škole. Prvi i posljednji nastupi ne razlikuju se samo u jednoj stvari – to je trema. Uvijek je prisutna. Ali svakim nastupom stičem sve više i više iskustva. ”

Pjevaš li svakodnevno? Da li tvoji prijatelji traže da im pjevaš?
” Pjevanje mi je rutina. Kao što svaki dan jedem, tako svaki dan i pjevam. Jedina žalosna stvar je kada promuknem. A što se tiče prijatelja, uvijek traže da im pjevam. ”

Već smo imali priliku čuti da pišeš pjesme.
Na koji način dobiješ inspiraciju? Je li uvijek prisutna ili je ponekad fali?
” Volim pisati pjesme i definitivno mi je uvijek lakše napisati pjesme, nego melodiju. Inspiraciju najčešće imam pišući o stvarima koje su se meni desile ili koje se dešavaju trenutno u svijetu. Ljubavne pjesme su neizbježne, mada ih ne volim toliko pisati.”

Azra je na svom jutjub kanalu objavila pjesmu pod nazivom ”Blue”. Azra kaže da nema toliko vremena da se posveti jutjubu, ali ju je prvenstveno postavila kako bi bar nekoličina ljudi upoznala njen rad, ko je i šta je. Pitali smo zašto se pjesma zove baš blue, a njen odgovor pročitajte u nastavku.
” Bilo mi je zabavno pisati, a poslije i čitati komentare. Pjesma se zove blue jer na engleskom jeziku riječ blue predstavlja tugu. Mnogo volim pisati tužne pjesme. Ne predstavlja mene, već nekog zamišljenog lika u mojoj glavi. ”

U toku razgovora, prokomentarisala je i medijsku pažnju usmjerenu na nove mlade umjetničke talente:
” Mediji definitivno ne daju dovoljno pažnje. Drago mi je što postoji organizacija ”Naša djeca” i radio ‚Active‘‘ na kojem se mogu predstaviti, naravno osim mene i mnogo drugih umjetnika je dobrodošlo. Mnogo više nam treba pozitive. “

Da imaš priliku snimiti duet sa bilo kojim pjevačem ili pjevačicom, ko bi to bio?
” Da imam tu mogućnost, to bi definitivno bila Grace Vanderwall. Zahvaljujući njoj kupila sam ukulele, te naučila ga svirati i počela pisati pjesme. Ona mi je veliki uzor u svemu ovom. “

Gdje se vidiš za deset godina?
” U školi trenutno idem na solo pjevanje i time bih se voljela baviti u budućnosti. Sve dok je muzika u pitanju, odgovara mi. “

Da imaš magični štapić, šta bi uradila?”
” Učinila bih da je svaki čovjek na svijetu sretan! ” 

Za kraj, Azra Šarić, poručila je svim čitaocima da uvijek slijede svoje snove i da ne zaborave da je sve moguće.

Autor teksta: Jasmina Horić

activezenica.org

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno