Biznis

Znate li na kojem smo mjestu po kvalitetu usluga?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nerijetko čitamo o poređenju država u cijelom svijetu u raznim segmentima društva, Bosna i Hercegovina kao mala država nije među najboljim.

Prema novom istraživanju naša država zaostaje za evropskim prosjekom, ipak ima stvari u kojima kotiramo dobro.

Prema podacima Eurostata, BiH je druga najsiromašnija zemlja u Evropi. Ta statistička agencija navodi kako niži standard imaju jedino građani Albanije. U vrhu smo i po korupciji, lošem zdravstvu, školstvu… Ipak, na jednoj listi našli smo se u samom vrhu, ali onom pozitivnom. Naime, BiH je ove godine na prvom mjestu prema kvaliteti usluga na prodajnim mjestima među zemljama regije, pokazalo je istraživanje ‘Regionalna usluga – GUEST’ agencije Heraklea u suradnji s agencijama iz regije.

Istraživanje kvalitete usluga u regiji koje je provela hrvatska agencija od 1. juna do 8. jula provedeno je u saradnji sa agencijama za tajnu kupovinu iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Najbolji rezultat ove godine ostvarila je BiH – 87,67 posto , ostvarivši, u odnosu na prošlu godinu, porast od 10,21 posto . Na drugom je mjestu Slovenija s rezultatom od 81,03 posto i porastom od 5,19 posto u odnosu na 2021., a na trećem Sjeverna Makedonija s porastom od 7,08 posto .

Hrvatska je s Crnom Gorom i Srbijom ispod ovogodišnjeg prosjeka, koji iznosi 75,29 posto , te je zauzela četvrto mjesto s rezultatom od 72,47 posto . Na petom je mjestu s rezultatom od 71,24 posto Crna Gora, a Srbija je ove godine ostvarila pad od 1,35 posto i s rezultatom od 67,92 posto je na šestom mjestu te se istaknula s najviše područja za unaprjeđenje.

Autor: HAYAT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno