Košarka

Zmajići poraženi u borbi za bronzu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela doći do trećeg mjesta i bronzane medalje na Europskom prvenstvu u Grčkoj. Bolji od nas su na ovom meču bili Litvanci koji su dobili meč rezultatom 74:49.

Litvanci su imali prednost od samog početka meča, a u našoj reprezentaciji se odmah na startu Edin Atić. Prva četvrtina je završena rezultatom 25:15 u korist Litvanaca. Druga četvrtina je završena rezultatom 43:30 za Litvaniju.

Ipak, naši momci su u većem dijelu treće četvrtine prikazivali dobru igru, ali je opet Litvanija imala prednost rezultatom 59:46.

Naši momci do kraja nisu uspjeli izdržati i Litvanija je došla do pobjede. Najefikasniji igrač u redovima naše reprezentacije je bio Nedim Đedović sa 11 poena i 4 skoka, dok je u redovima Litvanaca najbolju partiju pružio Matynas Varnas sa 15 postignutih poena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno