Ostali sportovi

Zmajevi večeras igraju ključni meč na EP: Jači smo za Milanovića, najvažnije je zaustaviti Elisandra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nizozemskoj današnjim susretom drugog kola protiv Gruzije.

Reprezentativci BiH nakon poraza od Španije (1:5) na startu prvenstva, večeras igraju svoj ključni meč na EP protiv Gruzije, koja je u prvom kolu iznenadila Azerbejdžan (3:2). U bh. timu su otimisti uoči ovog meča i nadaju se pozitivnom rezultatu koji bi ih ostavio u utrci za četvrtfinale, iako iskazuju respekt prema reprezentaciji Gruzije.

Reprezentativac naše zemlje Srđan Ivanković ističe da su igrači imali dovoljno vremena da se odmore i spreme za meč sa Gruzijom.

Španiju smo možda i previše respektovali, ali znamo gdje smo griješili i te stvari nam se neće ponoviti. Sad nas očekuje protivnik koji ima dobru i iskusnu ekipu, jaku na pivotskim pozicijama. Cilj nam je zaustaviti protok lopte do njihovog pivota Elisandra koji je najopasniji igrač u gruzijskom timu. S druge strane, povratkom golmana Darka Milanovića dobijamo novu dimenziju u igri. Možemo igrati sa „viškom“ što bi trebalo da nam omogući veći posjed lopte. Nadam se da ćemo biti rastrčani, da ćemo odigrati kvalitetan meč i doći do bodova“, kazao je Ivanković.

Meč Gruzija – Bosna i Hercegovina igra se večeras od 17.30 sati u dvorani Martini Plaza u Groningenu. Osiguran je direktan televizijski prenos na BHT1.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno