Nogomet

Zmajevi uoči meča protiv Kipra trenirali u Trening centru Crkvice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zmajevi uoči meča protiv Kipra trenirali u Trening centru Crkvice – Press bh. reprezentacije  pred sutrašnju utakmicu protiv Kipra – U press salonu stadiona Bilino polje danas  je održana press konferencije nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na pressu bh. reprezentacije na novinarska pitanja odgovarali su selektor Mehmed Baždarević i reprezentativac i kapiten naše reprezentacije, Edin Džeko. Moderator je bila Slavica Pecikoza.

Selektor Baždarević kaže da su pravili analizu poraza u Belgiji i naglašava kako sve može opravdati osim nezalaganja i borbenosti, koja nije bila na potrebnom nivou u Belgiji.

-Morali smo se okrenuti narednom protivniku, a to je veoma nezgodna ekipa Kipra, čiji rezultati ne prate njihovu dobru igru. Ne trebamo ih potcjeniti, ali ni precjeniti. Gledali smo ih tri puta uživo, a zadnji put protiv Grčke u petak, gdje su pokazali dobru igru, koju nije pratio rezultat. Moramo vjerovati u našu snagu, naše kvalitete i paziti na sve ono što može biti problem u sutrašnjoj utakmici. Na nama je da igramo kako ćemo se dogovoriti pred samu utakmicu. Moji izabranici zaslužuju sutra podršku navijača i dat će dati sve od sebe da obraduju one koji su uz njih. Ako nismo u stanju sutra zabilježiti pobjedu, onda nemamo šta tražiti u svemu ovome, kazao je, pored ostalog, selektor Baždarević

Kapiten Džeko kaže da su svi podbacili u Belgiji, počev od njega samog.

– Mislim da smo sami krivi, a ono što smo napravili na terenu nije bilo dovoljno ni za šta. Sada se okrećemo drugoj utakmici. Od početka kvalifikacija vraćamo se na taj Kipar koji nas je koštao prošlih kvalifikacija i siguran sam da ih ovaj put nećemo potcijeniti, Sada moramo napraviti ono što se očekuje od nas, a to su tri boda protiv Kipra, kazao je, između ostalog, naš kapiten Džeko.

Za sada, Baždarević još nije odlučio početnih jedanaest reprezentativaca za sutrašnju utakmicu protiv Kipra, a to će biti odlučeno nakon večerašnjeg treninga.

Baždarević je na kraju istakao da njegovi izabranici zaslužuju podršku navijača i da će dati sve od sebe da obraduju one koji su uz njih.

Službeni trening je održan u 18,00 sati u Trening centru NS/FS BiH, a ne na „Bilinom polju“ kako je ranije bilo planirano. Utakmica BiH – Kipar igra se u ponedjeljak 10.oktobra 2016.god. na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20,45 sati.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno