Građani će biti u prilici gledati utakmice baraža (i eventualno finale protiv boljeg iz duela Slovačka – Republika Irska) – direktan prijenos biti emitovan na Nova BH (kanal s nacionalnom pokrivenošću). Za one koji nemaju NOVU BH, mogu pokušati sa “antenom-riblja kost”, sobnom antenom putem analognog signala, jer je Nova BH dostupna na taj način u većem dijelu urbanih područja u BiH

Ovaj TV kanal nažalost od početka ove godine nije u programskoj shemi kablovskih operatera BH Telecoma (Moja TV), m:tela (kao i kompanija u njegovom vlasništvu – Logosoft, Blicnet, Telrad net i Elta kabel), te Eroneta. Za one koji su korisnici pomenutih kablovskih operatera jedna od opcija za gledanje Zmajeva je ta da kupe običnu antenu i pokušaju “uloviti” signal zemaljske mreže.

Druga opcija je da pokušaju uhvatiti jedan od sljedećih kanala putem satelita ili interneta na kojima je, do sada najavljen TV prijenos sa Grbavice. To su: 20 Mediaset (Italia) / HD, Cosmote Sport 1 HD, L’Equipe TV Online (geo/R) ili Sky Sports Premier League / HD.