Ostali sportovi

Zmajevi u polufinalu Svjetskog prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji sjedeći odbojkaši Bosne i Hercegovine upisali su novu pobjedu na Svjetskom prvenstvu koje se održava na Ilidži.

Naši odbojkaši su u četvrtfinalu savladali neugodnu selekciju Kazahstana, i možda teže nego sto se očekivalo i teže od onoga što govori rezultat, stigli do polufinala.

Po setovima je bilo 3:0, (25:12, 26:24, 25:18 )

Na samom startu meča bolji su bili Kazahstanci, koji su otvorili meč rezultatom 4:0. Nakon toga su Zmajevi zaigrali dosta ozbiljnije i izdominirali ostatak prvog seta.

U drugom su Kazahstanci zaigrali mnogo bolje, a nakon izuzetno napete druge dionice, reprezentativci BiH su uspjeli, zahvaljujući svom velikom kvalitetu i iskustvu osvojiti drugi set na razliku – 26:24.

Treći set je također bio vrlo neizvjesan. Igralo se poen za poen sve do polovine te dionice, kada je naša reprezentacija uspjela napraviti mini seriju od pet vezanih poena i povela 13:9. Otpor Kazahstanaca tada je u potpunosti slomljen, te je meč ušao u relativno mirnu završnicu.

Zmajevi sada čekaju protivnika u polufinalu, a dobit će ga kada bude završen meč između Egipta i Njemačke.

Autor: Haris Mrkonja/N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno