Nogomet

Zmajevi u martu igraju dvije prijateljske utakmice, zakazan prvi duel u historiji protiv Gruzije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometna reprezentacija BiH prvu utakmicu u 2022. godini igrat će protiv Gruzije 25. marta na domaćem terenu.

Četiri dana nakon toga, Zmajevi će igrati protiv Luksemburga, također na domaćem terenu.

“Mjesto i satnice odigravanja ovih utakmica biće naknadno dogovoreni”, saopćeno je iz NS BiH.

Iza nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je još jedna godina za zaborav. Prethodna 2021. godina je bila za dlaku bolja od 2020., ali je i dalje bila katastrofalna kada su igre i rezultati u pitanju.

Zmajevi su u 2021. godini odigrali ukupno 13 utakmica, 8 takmičarskih i 5 prijateljskih. Zabilježili su samo dvije pobjede, od kojih je jedna prijateljska protiv Kuvajta, a druga protiv najslabije ekipe u kvalifikacijama Kazahstana.

To je ipak blagi napredak u odnosu na 2020. godinu u kojoj Zmajevi nisu nijednom slavili iz osam odigranih susreta, ali je i dalje ovo što su u 2021. godini uradili selektor Ivaylo Petev i igrači izuzetno loše.

I dok je u 2021. godini defanziva koliko-toliko funkcionirala s obzirom da su Zmajevi primili 15 pogodaka, napad je bio izuzetno loš što potvrđuje samo 10 postignutih pogodaka.

Što se tiče ove godine, Zmajevi će u junu igrati četiri meča Lige nacija protiv Finske dva puta, Rumunije i Crne Gore, dok nas u septembru očekuju dva duela protiv Crne Gore i Rumunije.

Zanimljivo, ovo bi nam s Gruzijom bio prvi međusobni duel, odnosno Gruzija bi postala 81. različita reprezentacija s kojom smo se susreli.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno