Nogomet

Zmajevi se vraćaju u Zenicu, zakazan prijateljski meč s Kostarikom

Zmajevi se vraćaju u Zenicu, zakazan prijateljski meč s Kostarikom – Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano 2022. godine, a u međuvremenu je zakazana prijateljska utakmica s Kostarikom.

S obzirom na to da se naš tim nalazi u grupi s pet ekipa, a zbog centralizacije TV prava, reprezentacija BiH je u obavezi u martovskom terminu igrati i jednu prijateljsku utakmicu.

Danas je potpisan ugovor između Nogometnog saveza BiH i Kostarike prema kojem će seniorske nacionalne selekcije ovih zemalja odigrati prijateljski susret.

Utakmica je zakazana za 27. mart i bit će odigrana u Zenici.

Zmajevi će u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine gostovati u Finskoj 24. marta, dok sedam dana kasnije dočekuju selekciju Francuske.

Inače, Zmajevi još uvijek nemaju selektora jer se članovi Izvršnog odbora nisu uspjeli dogovoriti. Posljednja sjednica je prekinuta, a njen nastavak zakazan je za sutra. Na njoj će se glasati o imenovanju Ivayla Peteva, kojeg je predložila Komisije za izbor selektora.

Autor: klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem