Nogomet

Zmajevi se okupljaju na Ilidži: Do Lihtenštajna planirana četiri treninga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas na Ilidži, gdje će se pripremati za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Zmajevi će u ovom prozoru igrati dva meča – u petak protiv Lihtenštajna na Bilinom polju, te tri dana kasnije protiv Islanda u Reykyaviku.

Bh. tim sa klupe će predvoditi Meho Kodro, koji je naslijedio Faruka Hadžibegića.

Prvi trening naš tim obavit će večeras od 18 sati u Trening-kampu FK Sarajevo – Butmir. Do meča protiv Lihtenštajna predviđeno je da odrade još tri treninga (jedan dnevno), s tim da će u četvrtak raditi na Bilinom polju. Utakmica u petak igra se od 20.45 sati.

U subotu u popodnevnim satima Zmajevi lete za Reykyavik, gdje će u nedjelju odraditi jedini trening pred duel koji se igra u ponedjeljak od 20.45 sati.

Kodro je za septembarske akcije pozvao sljedeće igrače:

golmani – Ibrahim Šehić (Al Khaleej), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca);

odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Adrian Leon Barišić (Basel), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Salzburg), Jusuf Gazibegović (Šturm), Dennis Hadžikadunić (HSV);

vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Rade Krunić (Milan), Miralem Pjanić (Sharjah), Sanjin Prcić (Strasborug), Benjamin Tahirović (Ajax), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Adi Nalić (Hammarby);

napad: Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Hertha), Kenan Kodro (Fehervar), Said Hamulić (Vitesse) i Nemanja Bilbija (Zrinjski).

Zmajevi nakon četiri utakmice imaju tri boda (jedna pobjeda i tri poraza), a loš start posla je koštao Faruka Hadžibegića koji je postao bivši nakon sramnog poraza od Luksemburga na Bilinom polju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno