Košarka

Zmajevi prokockali ogromnu prednost i izgubili od Finske u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zmajevi prokockali ogromnu prednost i izgubili od Finske u Zenici  – Reprezentacija Bosne i Hercegovine je upisala još jedan poraz u kvalifikacijama za Mundobasket, a ovaj put su to učinili na nevjerovatan način. Vodili su Zmajevi skoro cijelu utakmicu, a onda se desio neobjašnjiv pad u posljednjoj dionici, što su Finci iskoristili i slavili sa 81:77.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je upisala još jedan poraz u kvalifikacijama za Mundobasket, a ovaj put su to učinili na nevjerovatan način. Vodili su Zmajevi skoro cijelu utakmicu, a onda se desio neobjašnjiv pad u posljednjoj dionici, što su Finci iskoristili i slavili sa 81:77.

Zmajevi su susret otvorili na fantastičan način, bila je to serija od 9-0, a trojkom ju je prekinuo Petteri Koponen. Ipak, nastavili su sjajno igrati izabranici Vedrana Bosnića, te je prednost u narednim minutama konstantno rasla.

Dvije minute do kraja prve dionice na semaforu je stajalo 26:7 u korist Zmajeva. Najzaslužniji za ovakvu prednost bio je Miralem Halilović, koji je bio nepogrješiv na startu utakmice. On je u tom periodu ubacio 12 poena, a šutirao je bez promašaja (6/6). Na kraju prvog dijela je BiH vodila sa 28:11.

Gdje smo stali u prvoj, nastavili smo u drugoj četvrtini. Prvo je Hasandić pogodio dugu dvojku, a zatim Čampara pogađa trojku i tako je najavljen nastavak sjajne igre Zmajeva.

To se i desilo, a do kraja poluvremena je koš Finaca pogađan uz visok procenat šuta, a na odmor Zmajevi odlaze s čak 50 postignutih poena (50:31).

Nešto bolje su igrali Finci na samom otvaranju drugog poluvremena, ali bilo je to kratkog daha. Halilović i Atić su prekinuli tu mini-seriju i zadržali pristojnu prednost od 11 poena.

Nakon time-outa Vedrana Bosnića zaigrali su ponovo sjajno i podigli prednost na velikih 20 poena.

Ipak, u posljednjoj četvrtini je došlo do velikog pada u igri naše reprezentacije, Finci su to iskoristili na najbolji mogući način, a na dvije i po minute do kraja su imali samo -2. Hasandić je nakon toga pogodio za povećanje prednosti BiH.

Nisu se uspjeli oporaviti od ovoga Zmajevi, a Finci su na krilima Koponena i Salina uspjeli da preokrenu rezultat i slave sa 81:77.

Salin i Koponen su bili najefikasniji u redovima gostiju sa po 18 poena, dok je u našoj reprezentaciji 20 poena ubacio Miralem Halilović.

Tako je naša reprezentacija dodatno potvrdila posljednje mjesto u grupi K kvalifikacija za Mundobasket, dok je Finska ovom pobjedom ostala u igri za plasman. O tome će se najvjerovatnije odlučivati u posljednjoj utakmici kvalifikacija kada će gostovati u Rusiji, koja je trenutno trećeplasirana.

Bosna i Hercegovina – Finska 77:81 (28:11, 22:20, 13:14, 14:36)

Bosna i Hercegovina: Atić 11, Delalić 8, Halilović 20, Sulejmanović 12, Zahiragić, Buza, Čampara 10, Durmo, Hasandić 11, Sejfić, Talić, Vrabac 5.

Finska: Huff 9, Koponen 18, Nenonen 8, Salin 18, Wilson 9, Jantunen, Kanervo, Koivisto, Kotti 4, Lindbom, Murphy 2, Palmi 2.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno