Nogomet

Zmajevi nisu igrali samo protiv dvije reprezentacije iz Evrope

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 3. juna gostovat će na St. James Parku u Newcastleu, gdje će odmjeriti snage sa Engleskom.

Ovom informacijom sinoć se pohvalio Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a sve je službeno potvrđena danas na Facebook stranici FSBiH.

Bit će ovo prvi duel ove dvije reprezentacije, pa su sada na listi protivnika protiv kojih Zmajevi nikada nisu igrali ostale samo dvije članice Evropske fudbalske federacije. To su Rusija i Kosovo.

Rusi su trenutno pod sankcijama UEFA-e, dok su nam Kosovari zabranjeni zbog političkih prilika.

Naime, UEFA tokom žrijeba ne dozvoljava da budemo u istoj grupi sa Kosovom, pa je stigao i pitanje kada ćemo i hoćemo li igrati sa njima u dogledno vrijeme.

Što se tiče meča sa Rusima, on je bio dogovoren za novembar 2022. godine, ali je odgođen zbog pritiska javnosti. Čak su se i pojedini reprezentativci protivili gostovanju u St. Petersburgu zbog agresije Rusije na Ukrajinu, a FSBiH je na kraju bio primoran otkazali ovaj meč.

Prema dostupnih informacijama na zvaničnoj stranici FSBiH naša A reprezentacija od 30. novembra 1995. do 19. novembra 2023. godine odigrala je ukupno 261 utakmicu protiv 76 svjetskih selekcija.

Od toga broja 179 su bile zvanične, a 82 prijateljske utakmice. Ostvarili smo 102 pobjede, uz isto toliko poraza, dok je 57 utakmica završeno bez pobjednika. Postigli smo 374 gola, a primili 359.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno