Nogomet

Zmajevi ne mogu igrati sa Srbijom u A Ligi nacija, Hrvatska potencijalni rival u grupi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine osvajanjem prvog mjesta u grupi 3 B Lige nacija izborila je plasman u A Ligu nacija u sezoni 2024/2025., a Zmajeve u eliti čekaju najbolje evropske reprezentacije.

Pored naše selekcije plasman u najelitniji rang osigurali su i Škotska, Izrael i Srbija, ali oni će kao i naš tim biti uvršteni u četvrti šešir i nisu potencijalni rivali Zmajeva u grupi u narednom izdanju Lige nacija.

U A Ligi nacija će igrati i Hrvatska koja je u ovogodišnjem izdanju izborila plasman na Final Four, a po šeširima to izgleda ovako:

Prvi šešir: Nizozemska, Hrvatska, Španija, Italija

Drugi šešir: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska

Treći šešir: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska

Četvrti šešir: BiH, Izrael, Srbija, Škotska

Nakon što se formiraju četiri grupe sa po četiri reprezentacije svaka će reprezentacija odigrati šest utakmica, po dvije sa svakim protivnikom. Pobjednici grupa igrat će za naslov u Ligi nacija, dok će posljednjeplasirane reprezentacije ispasti u Ligu B. Premijerno izdanje Lige nacija osvojila je reprezentacija Portugala 2019. godine, a 2021. godine slavila je Francuska.

Naredno izdanje Lige nacija igra se tek u sezoni 2024/2025, a naknadno će biti određeno kada će se održati žrijeb.

Podsjetimo, osvajanje prvog mjesta u B Ligi nacija osiguralo nam je i mjesto u drugom jakosnom šeširu uoči žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će biti održan u Frankfurtu 9. oktobra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno