Nogomet

“Zmajevi” među lastama selicama

Na listi su se našla tri igrača s prostora bivše Jugoslavije.
Na listi su se našla tri igrača s prostora bivše Jugoslavije.
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Zmajevi” među lastama selicama- Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) objavio je listu još aktivnih igrača koji su promijenili najmanje, ali i najviše klubova tokom karijere. Na listi su se našla tri igrača s prostora bivše Jugoslavije.

Od pomenuta tri fudbalera među “lastama” su dvojica reprezentativaca BiH i nalaze se u samom vrhu igrača koji su mijenjali dosta klubova, a to su Ervin Zukanović i Emir Spahić. Tu je i povremeni reprezentativac Srbije Stefan Šćepović. Zukanović je trenutno defanzivac Rome, a osim dresa “vučice” igrao je za još 11 klubova, a to su Željezničar, Austrija Luštenau, Velež, Sulcberg, Uerdingen, Dender, Eupen, Kortrijk, Gent, Kjevo i Sampdorija. Zanimljivo je da mu je za ovaj poduhvat trebalo 11 godina jer je 2005. postao član prvog tima Željezničara. Za jedan klub od 29-godišnjeg defanzivca lošiji su Spahić i Šćepović.

Spahić je član njemačkog HSV-a, a igrao je još za Čelik, GOŠK Dubrovnik, Zagreb, Šinjik, Torpedo, Lokomotiv, Monpelije, Sevilju, Anži i Bajer Leverkuzen. Njemu je za ovoliko klubova bilo potrebno malo više godina, tačnije 18, pošto je prvi meč u seniorskoj konkurenciji odigrao 1998. godine za klub iz Zenice.

Šćepović je mlađi od “zmajeva” i sa 26 godina je uspio da promijeni 11 klubova. Ovaj napadač je s manje ili više uspjeha igrao za OFK Beograd, Mladi radnik, Sopot, Sampdoriju, Klub Briž, Kortrijk, Hapoel Akre, Partizan, Ašdod, Sporting Hihon, Seltik i sada je član Hetafea, gdje igra kao pozajmljeni igrač škotske ekipe.

Bez konkurencije na ovoj listi je Luka Toni, član Verone, koji je bio član čak 15 klubova. Trenutno ima 38 godina i prve korake u seniorskoj karijeri je napravio 1993. kao član Modene, a između ostalog je bio član Bajerna, Juventusa, Fiorentine, Rome… Drugu listu igrača koji nisu mijenjali mnogo klubova, a imaju više od 27 godina, predvode Andres Inijesta, Lionel Mesi, Frančesko Toti, Danijele de Rosi i Serhio Buskets.

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno