Info

Zlatni septembar u Zenici i Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zlatni septembar u Zenici i Tuzli – Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku nizom aktivnosti u mjesecu septembru pod sloganom „Budi zlatan“.

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. Upravo tokom ovog, nama bitnog, mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice. Cilj Zlatnog septembra i jeste da podignemo svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja.

U mjesecu septembru planirali smo mnogo aktivnosti, jer želimo ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva i poslati jednu jaku poruku da postoje različiti životi puni poteškoća poslije raka, kako kod tri djeteta koji se uspješno izliječe tako i kod porodica djece koja izgube bitku.

Jedna od aktivnosti je posjeta Zenici i Tuzli 19.09.2020. gdje ćemo postaviti info pultove u Zenici od 12 – 17 sati na Trgu Alije Izetbegovića (kod robne kuće Bosanka) i u Tuzli od 12-17 sati na Trgu slobode, a gdje će građani imati priliku da se informišu o dječijem raku, problemima s kojima se susreću, ali i da kupovinom zlatne vrpce i posebno dizajnirane zlatne maske pruže podršku djeci oboljeloj od raka.

Stoga pozivamo medije i građane da zajedno s nama pozlate ovaj septembar i pomognu da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.

Zlatni septembar

„Život poslije raka…

Borba se nastavlja“

01.09.2020.

20:00 – 00:00 sati

Sarajevo

Osvjetljenje građevina u BiH: Sarajevo – Zemaljski muzej, Akademija likovnih umjetnosti i Zgrada zajedničkih institucija BiH, MostarStari Most, Bihać – Kapetanova kula, Tuzla – Zgrada Kantonalne privredne komore

 

04.09.2020

BH Telecom rođendan – uključenje u konferenciju
 

06.09.2020.

12 – 17 sati

 

Mostar

Španski Trg

 

12.09.2020.

12-17 sati

 

Bihać

Gradski trg

 

19.09.2020.

12- 17 sati

 

Zenica – Trg Alije Izetbegovića (kod robne kuće Bosanka)

Tuzla – Trg slobode

 

 

26.09.2020.

Sarajevo

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno