Nogomet

Zlatković i Yunuzade registrovani, trener Ozat upitan i za Željezničar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zlatković i Yunuzade registrovani, trener Ozat upitan i za Željezničar – Trener nogometnog kluba Čelik Umit Ozat dobio je radnu i boravišnu dozvolu, ali je još neizvjesno da li će turski trener i u subotu moći sjediti na klupi zeničkog kluba, koji u okviru 23. kola BHT Premijer lige igra na Grbavici protiv Željezničara, kazala je Feni portparolka tog kluba Ajna Suljić.

– Trener je registriran, ali smo imali problem s njegovom licencom iz Turskog nogometnog saveza. Ako to uspijemo riješiti do danas u 16 sati, Ozat će moći sjediti na klupi na Grbavici. Naravno, ako utakmica uopće bude i odigrana, jer smo u kontaktu sa Željezničarom koji nam je najavio da bi utakmica mogla biti otkazana – ističe portparolka Suljić.

Podsjetila je da su Emir Han Topcu i Egri Volkan, koji su na posudbi, debitovali već u prošlom kolu u kojem je zenički klub poražen u gostima kod tuzlanske Slobode s 1:2.

U međuvremenu su pravo nastupa stekli još i Srbijanac Nemanja Zlatković te Elvin Yunuzade iz Azerbejdžana, a u sistem Comet unesena su i imena Rusa Dzhamalutdinova Tamirlana te i dva igrača iz Turske – Firata Gullua i Alima Aykuta. Međutim, njih trojica i trener Ozat još nisu stekli pravo nastupa.

Portparolka Suljić ističe kako su, zbog odluke Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa ZDK do daljnjeg obustavljene sve aktivnosti omladinskih selekcija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno