Info

Zima počinje 22. decembra, u nedjelju najkraći dan u godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zima počinje 22. decembra, u nedjelju najkraći dan u godini – Na sjevernoj Zemljinoj hemisferi u nedjelju, 22. decembra zvanično počinje zima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zima zvanično stiže u 5 sati i 19 minuta, dok u istom trenutku za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje ljeto.

Dan početka zime, zimski solsticij, poznat je i kao kratkodnevnica, budući da obilježava 24-časovni period sa najmanje sati dnevnog svjetla u godini.

Tako, sunce u Sarajevu izlazi u 7 sati i 17 minuta, a zalazi u 16 časova i 11 minuta, što znači da će obdanica trajati 8 sati i 54 minuta, a noć 15 sati i 46 minuta.

Zima će se na području našeg regiona završiti 19. marta 2020. godine kada će nastupiti proljeće.

Region jugoistočne Evrope i Bosnu i Hercegovinu očekuje uglavnom toplija zima, a prema prognozama meteorologa očekuje se između 35 i 45 mraznih dana i do 15 ledenih dana tokom cijelog njenog toka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno