Biznis

ZEPS: Konferencija o upravljanju otpadom u FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZEPS: Konferencija o upravljanju otpadom u FBiH – U periodu od 01. do  05. oktobra 2019. godine održava se 26.Generalni BH Sajam ZEPS. Kao i do sada, osim izlagačkog dijela, planirano je i održavanje pratećih manifestacija Sajma.

Jedan od takvih sadržaja je konferencija „Upravljanje otpadom u FBiH – mogućnosti i izazovi“.

Pokrovitelj konferencije je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Fokus konferencije će biti usmjeren na ekonomski aspekt upravljanja otpadom, jer je općeprihvaćen stav da sistem upravljanja otpadom nije održiv bez „kružne ekonomije“ u kojoj su javni i privatni sektor nosioci, a tržište krajnji regulator cjelokupnog procesa upravljanja.

Osnovni cilj konferencije je da ukaže, da je osim donošenja i primjene odgovarajućih propisa nužna i sistemska finansijska podrška privrednim društvima koja se bave preradom otpada.

Drugi cilj je ukazati na važnost usvajanja i primjene EU direktiva o oblasti upravljanja otpadom.

Konferencija će osigurati forum sastavljen od stručnjaka, predstavnika privrednih društava čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje otpada i predstavnika državnih institucija sa svih nivoa, a u cilju  razmjene informacija i najboljih raspoloživih tehnologija, kao i praktičnih spoznaja o trenutnoj situaciji u FBiH u oblasti upravljanja otpadom.

U radu konferencije će učestvovati i nevladine organizacije / organizacije civilnog društva, koje će prestaviti svoje rezultate istraživanja o stanju kolektivne svijesti građana o selektivnom prikupljanju i odlaganju otpada.

SLOGAN KONFERENCIJE

NAPRAVI – KORISTI – OBNAVLJAJ/POPRAVLJAJ – RECIKLIRAJ – PONOVO KORISTI

MENADŽMENT SAJMA ZEPS



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno