Biznis

ZEPS: Diskusija o prioritetima za razvojne intervencije

Diskusija o prioritetima za razvojne intervencije
Diskusija o prioritetima za razvojne intervencije
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZEPS: Diskusija o prioritetima za razvojne intervencije- Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II), kojeg finansiraju američka i švedska vlada, sa predstavnicima javnog i privatnog sektora organizuje okrugli sto na temu „Diskusija o prioritetima za razvojne intervencije“. Ovaj okrugli sto će biti održan u utorak, 4. oktobra od 13-15h u Zenici, u promotivnoj hali sajma ZEPS.

Cilj ovog skupa je da se svim relevantnim akterima u sektoru poljoprivrede predstave ciljevi i planovi USAID/Sweden FARMA II projekta, te da se kroz diskusiju ti planovi usklade sa potrebama na terenu.

Na okrugli sto u Zenici pozvani su svi relevantni akteri iz ZDK i SBK, uključujući kantonalna ministarstva poljoprivrede, načelnike općina i općinske službe za poljoprivredu, razvojne agencije, te organizacije proizvođača i prerađivača.

Dnevni red za skup u Zenici je sljedeći:

12:30 – 13:00 Okupljanje i registracija učesnika

13:00 – 13:05 Uvodne riječi, moderator

13:05 – 13:20 Kratka prezentacija USAID/Sweden FARMA II projekta

13:20 – 13:50 Izlaganja panelista

13:50 – 14:45 Diskusija

14:45 – 14:55 Zaključak

14:55 – 15:00 Završne riječi

Tokom oktobra i novembra 2016. godine, USAID/Sweden FARMA II projekat organizovaće seriju okruglih stolova širom Bosne i Hercegovine, na kojima će sa lokalnim i regionalnim akterima iz sektora poljoprivrede otvoriti diskusiju o prioritetima za razvojne intervencije u narednih 4-5 godina.

Planirano je 11 ovakvih skupova (Zenica, Livno, Goražde, Mostar, Trebinje, Tuzla, Bijeljina, Brčko, Bihać, Doboj i Banja Luka), nakon čega je planiran i završni događaj u Sarajevu, na kojem će biti sumirani zaključci svih diskusija.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno