Nogomet

Žepče bolje od TOŠK-a u Kupu ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigrana prva finalna utakmica Kupa ZDK. Žepče – TOŠK 4:3 – Nogometaši Žepča ostvarili su pobjedu u prvoj utakmici finala Kupa Nogometnog saveza Zeničko – dobojskog kantona protiv ekipe TOŠK-a. 

Na Gradskom stadionu u Žepču pred oko 300 gledalaca, prvak lige ZDK i novi član Druge lige „Centar” sa 4:3 bio je bolji od viceprvaka „Centra”. Nakon prvih 45 minuta TOŠK je vodio 1:2, nakon vođstva od 0:2, ali su u nastavku domaći nogometaše uspjeli preokrenuti i zasluženo slaviti po veoma vrućem vremenu.  Gosti iz Tešnja imali su vođstvo i od od 1:3.
Od 65. do 73. minute Žepčaci postižu 3 gola i u potpunosti preokreču rezultat za konačnih 4:3. Revanš susret je u srijedu 10.juna u 17,30 sati na stadionu Luke u Tešnju, a uspješniji sastav iz dvomeča plasirat će se u završnicu Kupa NS FBiH. Da podsjetimo, u polufinalu TOŠK je sa 3:1 bio bolji od Rudara iz Zenice, dok utakmica Žepče – Bosna Visoko nije odigrana zbog odustajanja Visočana.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno