Ostali sportovi

Ženska odbojka ponovo u Zenici: BiH u narednim danima protiv Latvije, Estonije i Portugala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska odbojka ponovo u Zenici: BiH u narednim danima protiv Latvije, Estonije i Portugala- Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je održala konferenciju za medije pred mečeve Srebrene lige koje će odigrati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici od 28. maja do 3. juna.

Naša reprezentacija nakon plasmana na Evropsko takmičenje u mečevima Srebrene lige snage će odmjeriti sa selekcijama Latvije, Estonije i Portugala, a dvije prvoplasirane ekipe će osigurati nastup na Final Fouru koji će se igrati u Mariboru.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije BiH Stevan Ljubičić se bh. javnosti zahvalio na čestitkama i podršci tokom mečeva kvalifikacija.

“Pored nas na Srebrenoj ligi će nastupati Latvija koja nam je jako poznata jer smo kvalifikacioni turnir igrali protiv njih, a Estonija i Portugal su malo slabiji rezultat ostvarili i očekujemo da će probati ostvariti što bolji rezultat na turniru i da će biti maksimalno spremne za plasman na Final Four. Kod nas je sve uredu, zbog obima i intenziteta takmičenja imamo blagih problema s hroničnim povredama i želimo spremni izaći na ovo takmičenje. U sklopu priprema za ovaj turnir danas ćemo u Kaknju imati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Latvije, probat ćemo osposobiti sve snage za turnir i vjerujem da ćemo biti spremni”, kazao je Ljubičić.

Anđelka Radišković je sve ljubitelje odbojke pozvala da budu uz njih dok je Milica Ivković kazala da je uvjerena u plasman na Final Four.

“Imali smo pauzu dva-tri dana, napunili smo baterije i već sada se uigravamo za Evropsko prvenstvo kroz Srebrenu ligu. Atmosfera je sjajna, sve vrijeme dobro funkcionišemo i smatram to jednim od značajnijih faktora za dobar nastup. Vjerujem da ćemo proći i da ćemo u Mariboru dati sve od sebe”, kazala je Ivković.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić se zahvalio gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću koji je jedini od zvaničnika uz Odbojkaški savez BiH na putu ka uspjesima.

“Vidjeli ste našu grupu za Evropsko prvenstvo. Ja sam zadovoljan, čast mi je da igraju protiv svjetskih, evropskih i olimpijskih prvaka. Znam čime raspolažemo, nije šteta izgubiti od boljeg, ali bitno je maksimalno zalaganje i sve će biti uredu”, kazao je Fatić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je čestitao djevojkama na plasmanu te se zahvalio Fatiću, kao i svim članovima, koji su odabrali Zenicu za svoju bazu.

“Imali smo lani juniorsko, pa kvalifikacije i sada Srebrenu ligu. Zadovoljan sam što ovako oživljavamo naše hotelijerstvo i ugostiteljstvo. Moramo ovaj period post-covida iskoristiti da oživimo grad. Čestitam im na plasmanu i hvala što je Zenica domaćin ove priče”, izjavio je Kasumović.

Cijena dnevne ulaznice za mečeve iznosi 5 KM, a sve utakmice naše reprezentacije bit će u direktnom prijenosu na BHT.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno