Biznis

ZENKO: isporuka maski kupcima u Njemačkoj, nastavak donacija sugrađanima…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički privrednik Fahrudin Čančar i njegov ZENKO ove sedmice su spakovali pošiljku maski za kupca iz Njemačke. Tako bosanske, zeničke maske putuju u Njemačku, dok u svom gradu Čančar uveliko donira maske onima kojima su potrebne.

Nakon zdravstvenih ustanova, pojedinih medija, drugih službi kojima su potrebne, ovaj put je ZENKo spremio donacije za tri vjerske zajednice, Islamsku zajednicu, srpsku pravoslavnu crkvu i katoličku crkvu – zeničke župe.

-April je mjesec u kojem sve tri najveće vjerske zajednice imaju svoje velike praznike. Ramazan, Uskrs i Vaskrs. Vjerski službenici rade u posebnim okolnostima, obavljaju molitve u objektima bez vjernika. Zato je ZENKO odlučio da im olakša njihov rad, da našom donacijom pokaže da vidimo i primjetimo one koji nisu zaustavili rad, iako nas je “spopala” globalna pandemija. Većini korisnika i onih koji su nam se obratili uspjeli smo barem koliko-toliko pomoći donacijom, jer imamo tolike pozive za komercijalni plasman, prodaju maski, da bi mjesecima radili samo za inostranstvo. Ipak, mi smo zenički i tako se ponašamo, kazao nam je vlasnik ZENKE Fahrudin Čančar.

Pošiljka za Njemačku putuje ove sedmice, a u toku su poslovi i za druge kupce…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno