Posuđeno

Zenico, volim svaki kamen tvoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenico, volim svaki kamen tvoj – Zenicablog vam prenosimo reportažu objavljenu na web sajtu Rukometnog kluba Nexe Našice iz Hrvatske – prenosimo tekst Vjekoslava Mahovlića u cijelosti – Uz malo izmijenjen stih legendarne pjesme Zabranjenog pušenja, počinjemo priču o Međunarodnom rukometnom turniru održanom u Zenici.

Tri su selekcije predstavljale RK Nexe – kadeti su osvojili zlato, mlađi kadeti su bili sedmi, a dječaci A osvojiše šesto mjesto. Ivan Vulić je MVP turnira. Četiri trenera (Zrilić, Tomičić, Krivošija i Radmanović) i 50-ak dječaka četiri su dana branili obraz i boje Nexea. Uspjehu na terenu treba dodati i pohvale za ponašanje koje pristižu sa svih strana. Jedina loša stvar u četiri zenička dana su ozljede Marina Greganića i Tonija Kolarića. Vjerujemo brzo rješive i prolazne.

Čestitali smo već svima, ponovit ćemo to i ovdje. Veliki BRAVO za sve. Športski uspjeh nas sve veseli, a na pohvale za ponašanje smo posebno ponosni. Uspjeh je cjelokupan, misija je uspjela.

Uhvatili smo danas trenera i srednjeg vanjskog naših kadeta pa s njima detaljnije pročešljali turnir…

Matko Zrilić, trener kadeta RK Nexe

Šampioni, čestitke na osvojenom jakom međunarodnom turniru u Zenici….

Hvala, hvala u ime cijele ekipe. Nije nam bilo lagano…

Krenimo od početka i utakmica u skupini….

Rekli su neki kako imamo laganu skupinu. Možda bi prije šest mjeseci teško prošli tu skupinu. No, vidi se naš rad, igramo dobru ligu i od toga imamo velike koristi. U skupini smo prvo pobijedili momčad Kolubare, a nakon toga smo igrali protiv domaćeg Čelika. Od njih smo lani u četvrtfinalu izgubili pet razlike, a ove smo ih godine pobijedili s 13 razlike. Dečki su odradili sve što smo se dogovorili, ne samo na toj utakmici nego na cijelom turniru. Znali smo što radimo, držali smo se dogovora od samog početka do posljednje sekunde finalne utakmice.
U polufinalu smo igrali protiv ekipe Viteza koja se na turnir prijavila sa seniorskom ekipom. Pristali smo na to, bili smo uvjereni u pobjedu. Tako je i bilo – 32:23. Bilo je napeto prvih deset minuta. Dečki su ponovno dali sve od sebe.
Ostala nam je još borba za zlato, protivnik Crvenka. To je klub koji ima svoj kadetski kamp pa na ovakve turnire vode selekcije najboljih. Za ovaj su birali između 100 igrača. Crvenka je odlična ekipa, fizički dominantna. No, s obzirom na našu igru, njihove su šanse završile još prije početka turnira.
Nemam riječi, ja sam stvarno prezadovoljan igrom i pristupom.

Uspjeh momčadi popratio je i jedan individualni. Ivan Vulić najbolji je igrač turnira…

Da, Ivan Vulić je u izboru svih trenera jednoglasno proglašen za najboljeg igrača turnira. Ostvario je taj uspjeh odličnom igrom u obrani i napadu, što god sam ja zamislio on je prenio na ekipu i odradio.

Znači imao si zlatnu ribicu s više od tri želje…

Haha…Da, treba pohvaliti njega, ali ne zaboraviti cijelu momčad. Svi su oni bili zlatne ribice, svi zaslužuju najveće pohvale. U svakoj je utakmici svaki igrač zabio barem gol, svi su igrali. To puno znači.

Sam turnir, organizacija, smještaj…

Odlična, kao i svake godine. Rukometni klub Nexe odlazi u Zenicu već četiri godine, a ove smo godine nastupili s tri selekcije – kadeti (1998/99.godište), mlađi kadeti (2000/01.godište) i dječaci A (2002/03.godište), ukupno 50-ak igrača. Odbor za doček čekao nas je već na samom ulazu u Zenicu, bili smo iznimno dobro primljeni. Što god smo poželjeli napraviti ili vidjeti bilo nam je omogućeno, super smo zadovoljni.

U KPD Zenica niste išli?

Hahahaha…nismo, samo smo ga gledali s druge strane ceste. U KPD bi išli na večeru da smo izgubili finale hehe

Ovaj će vam uspjeh sigurno biti veliki poticaj za nastavak sezone…

Uh, ogroman. Ona pobjeda u zadnjem jesenskom kolu kadetske lige protiv Karlovca i ovo zlato iz Zenice dat će nam dodatnu snagu, volju i želju. Mene najviše veseli igra koja je u Zenici bila odlična. Sada u punom ritmu nastavljamo s pripremama, raditi što bolje, što jače i što više.

Mislim kako u cijelosti možemo biti zadovoljni nastupom svih selekcija na ovom turniru…

Tako je. Svi su se maksimalno borili. Ekipa mlađih kadeta, trenera Ivana Tomičića, imala je peh na samom početku turnira kada se ozlijedio njihov najbolji igrač i reprezentativac Hrvatske Marin Greganić. S njim bi sigurno otišli daleko, vjerujem i do finala.
Naša najmlađa ekipa, ona koju je vodio Zoran Krivošija, ostala je bez polufinala zbog jednog jedinog zgoditka. Nakon toga su malo pali, bilo je i suza i svega. Razumljivo, još su jako mladi. Uz športski uspjeh ostvarili smo još jedan, vrlo vrijedan. Četiri smo dana bili u Zenici. Nitko, ali baš nitko od strane organizatora, osoblja doma u kojem smo spavali, prijevoznika, drugih momčadi i trenera nije imao nikakvu primjedbu na našu djecu. To nam je sigurno na ponos, to je također velika pobjeda. U drugim je ekipama bilo svega, problema svih vrsta. Naši su dečki bili savršeni i na terenu i oko njega. Jedine smo probleme imali s ozljedama, uz Greganića ozlijedio se i Toni Kolarić.

Ivan Vulić, srednji vanjski kadeta RK Nexe, najbolji igrač Zenice 2016.

Vule, jesi se odmorio?

Uff, baš i ne. Trebat će mi još dan-dva…

Čestitam ti na dvije titule…

Hvala puno, hvala.

Tvoj pogled na nastup u Zenici…

Turnir je bio odličan, nastupilo je više od tisuću igrača, bilo je puno dobrih i jakih momčadi. Mi se nismo posebno pripremali za turnir pa smo stoga još zadovoljniji rezultatom. Trener nas je dobro vodio, a cijela je kadetska momčad bila odlična tijekom turnira. Na kraju smo ga zasluženo i osvojili. Nagrada za najboljeg igrača koju sam dobio je uspjeh i nagrada cijele ekipe, trenera i svih mojih suigrača. Zahvaljujem svima na odličnoj igri i podršci.

Trener je posebno pohvalio uzorno ponašanje na terenu i izvan njega i to svih naših igrača…

Da, takve smo pohvale dobili i od domaćina i organizatora. Bili su svi jako zadovoljni, rekli su nam da im je drago kada dođemo i kako uvijek ostavimo odličan dojam. Kako i treba, kao pravi športaši.

Ovo vam je svima veliki vjetar u leđa za nastavak sezone…

Naravno, pričali smo o tome na povratku. Ovako trebamo nastaviti. Treba zadržati ovu formu i raspoloženje pa možemo računati na dobre rezultate u slijedećoj polu sezoni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno