Kultura

Zeničko kulturno kreativno ljeto: O Zenici, Vranduku, priči, humoru…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Domaćini današnjeg druženja u okviru Zeničkog kulturnog kreativnog ljeta, u Titovoj ulici na broju 20, bili su pripovjedač i aforističar Seid Imamović i aforističar i enigmata Avdo Bašić. Bilo je toplo ovog posljednjeg julskog prijepodneva 2021. godine u Zenici, a najtoplije u duši bilo ispred knjižare EN, u gradskoj pješačkoj zoni, gdje je i ove subote upriličeno lijepo književno druženje.
Tamo gdje je Seid Imamović, tu je, neizostavno, i priča o Vranduku, a kada u tu priču uđe i Avdo Bašić, onda počinju da frcaju i aforizmi i anagarami.
Amir i Tončo počeli su i priču o muzici, pa smo se sjetili i Semirra Sammyija Hasića, Nihada Fetića Hakale, prisjetili smo se i Igora Blaževića, te Zeničana u Zagrebu: Naska Frndića, Krune Pranjića, Vlatka Herljevića, Fuada Ahemetspahića, Sandre Bagarić, Tarika Filpovića…
Onda smo se opet prelazili na Avdine i Seidove aforizme, pa na Zeničane koje je u svoje anagrame smjestio Avdo Bašić. Potom bismo se vraćali vrandučkim pričama, koncertima, jemecima…
Društvo je bilo takvo da doskočica i anegdota nije zafalilo, ali ni toplih i iskrenijh osmijeha i smijeha iz srca.
Hvala onima koji su nas počastili prisustvom, kafom ili čokoladom.
Našoj Zuhri SRETAN ROĐENDAN!
U jednom trenutku mladiću koji je prolazio pored nas iz džepa je ispalo, ali se, intervencijom iz društva ispred knjižare EN, ubrzo i vratilo pedeset KM.
I to je Zenica!
Ko nije bio s nama ne zna šta je propustio!
Midhat Kasap


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno