Politika

Zeničko-dobojski kanton nastavlja saradnju sa SOS Dječijim selima u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Nezir Pivić i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović razgovarali su danas s direktorom SOS Dječijih sela u BiH Malikom Garibijom i nacionalnom koordinatoricom za zagovaranje ove organizacije Melikom Šahinović o nastavku saradnje i osiguravanju prijema novih korisnika iz ZDK-a.

U SOS Dječijim selima u BiH trenutno je iz ovog kantona smješteno šestoro djece i mladih bez roditeljskog staranja, od kojih je dvoje punoljetnih.

Istaknuto je da SOS Dječija sela u BiH pored alternativne brige, uspješno apliciraju na projekte preventivnih usluga, a aktivnosti se realizuju i na području ZDK-a. Trogodišnjim projektom YEEP, baziranim na osnaživanju mladih koji izlaze iz alternativnih oblika brige i onih iz socijalno ugroženih porodica u zajednici, 50 mladih iz ZDK-a će imati priliku proći niz obuka u cilju njihovog zaposlenja.

Djelovanje ove organizacije, navedeno je tokom sastanka, prepoznato je u oblastima unaprjeđenja zakonodavnih okvira i izrade akcionih planova u cilju provedbe deinstitucionalizacije, transformacije socijalnih usluga i kreiranja novih usluga prema potrebama socijalnih korisnika, razvoja hraniteljstva te doprinosa u izradi i usvajanju novih zakona koji su od suštinskog značaja za razvoj sistema socijalne i dječije zaštite u BiH.

Premijer Pivić i ministar Šimunović zahvalili su se predstavnicima SOS Dječijih sela u BiH, potvrdivši spremnost za nastavkom dugogodišnje saradnje, a što će biti definisano i novim protokolom o saradnji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno