Nogomet

Zeničko dijete vodi klub koji postaje najveća prepreka Čeliku za plasman u viši rang

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik je lider na drugoligaškoj tabeli, a za vratom mu puše Kolina iz Ustikoline.

Ipak, u proteklih pet proljetnih kola najprijatnije iznenađenje je Famos. Tim iz Hrasnice godinama je bio pozicioniran u “zlatnoj sredini”.

I ove sezone u prvenstvo se ušlo s istim ambicijama, ali je klub s ažurnim predsjednikom Dolovcem, zatim sportskim direktorom Harisom Kaljancem i trenerom Aldinom Đidićem, digao letvicu. U proteklih pet kola ostvarili su četiri pobjede. Izgubili su samo od Koline. To je utakmica koja se “morala” izgubiti. U seriji pobjeda padali su Natron, Rudar, Ilijaš i Mošćanica.

U nedjelju je derbi sezone. U Hrasnicu dolazi Čelik. Prvi favorit lige. Iskreno, Čeliku nije mjesto u Drugoj već u Premijer ligi. Po tradiciji, organizaciji, navijačima… Imaju Zeničani jako talentirane igrače, ali i ambicioznog trenera Armina Duvnjaka.

Čeliku je najveća prepreka zeničko dijete. Čelikovac Aldin Đidić, najperspektivniji trener u BiH.

Đidić je odrastao u Zenici. Igrao je još u Travniku, Posušju, Interbloku, a zapažen trag ostavio je u Kazahstanu. Nastupao je i za mladu reprezentaciju.

Posjeduje A licencu, ali više od “papira” Đidić pokazuje da, osim autoriteta ima trenersku žicu.

U Famosu je Đidić ukomponirao spoj mladosti i iskustva. Premda im je rival, Zeničani imaju vrlo visoko mišljenje o “Đidi”. Iako njegovim venama teče crnocrvena krv, on u svaku utakmicu ulazi s ciljem da slavi.

Ako ovaj tim Famosa ostane na okupu, predvođen Cibrom i Svrakom, uz dva tri pojačanja, iduće sezone bit će glavni favorit za Prvu ligu.

Derbi s Čelikom, za koji vlada veliko zanimanje, za oba kluba je od velike važnosti.

Svi putevi vode u Hrasnicu.

R.S./sportske.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno