Ostali sportovi

Zeničkim Neimarima treće mjesto na Futsal Promo Cupu 2022

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije nekoliko dana završen je dvodnevni Futsal Promo Cupu 2022, koji se igrao u Velikoj Brijesnici (Doboj Istok), na kojem je učestvovala i zenička malonogometna ekipa MNK Neimari, objavili su na oficijelnoj stranici MNK Neimari.

Organizator turnira je bio Futsal club Lilium sa namjerom promocije futsala, kluba Lilium i općine, ali i priprema za predstojeću sezonu domaćina i ostalih klubova učesnika turnira.

Osim Liliuma na turniru su nastupili i ekipe MNK Neimari iz Zenice, MNK Lukavac i Futsal Team Tešanj  koje se pripremaju za novu sezonu u Prvoj futsal ligi FBiH, te premijerligaški klubovi Futsal klub Doboj i FC Mostar SG „Staklorad“ prošlogodišnji osvajač ovog turnira.

Pobjednik turnira je FC Mostar SG „Staklorad“, koji je u finalu pobjedio ekipu Futsal klub Doboj.

U borbi za treće mjesto zenički Neimari bili su bolji od ekipe domaćina FC Lilium.

– Obzirom na imena sudionika ovog turnira, predstavljala nam čast i zadovoljstvo što smo imati priliku odmjeriti snage i samim tim odraditi “generalku” pred početak sezone -, kazali su iz Neimara.

Neimarima, u odlično odigranom turniru u Doboj Istoku, za dlaku je izmaklo finale, kažu u Neimarima.

-Naime, naši futsaleri, su odigrali grupnu fazu egzibicionog futsal turnira u organizaciji Futsal club Lilium.  U teškoj grupi sa FC Mostar SG „Staklorad“ i  Futsal Team Tešanj smo završili na drugom mjestu, dok je Mostar SG ostvario direktan prolazak u finale sa prve pozicije zbog bolje gol razlike.

Iako desetkovani zbog poslovnih obaveza naših važnih igrača, bez gotovo pola ekipe, uspjeli smo ostvariti jednu od najvećih pobjeda našeg kluba od postojanja gdje smo savladali višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine ekipu MOSTAR SG koja je došla u kompletnom sastavu  i sa svim reprezentativcima i pojačanjima. Iskusna postava na čelu sa novajlijom golmanom Harisom Čakićem, Dedićem, Karićem, uz standardnu okosnicu braću Krehmiće, Bajrića, Amira Redžića, te Mirzada Kozlića je prvaka BiH savladala rezultatom 4:2. Neriješiva enigma za Mostarce je bio odlični golman Haris Čakić, koji je na najbolji mogući način pokazao o kakvom pojačanju se radi, te Anel Dedić koji je postigao dva pogotka.

Naši momci su zauzeli 3. mjesto u veoma jakoj konkurenciji i tako na najbolji mogući način odradili “generalku” pred početak nove sezone. Ovom prilikom se želimo zahvaliti kolektivu ekipe FC Lilium na pozivu, kao i svim sudionicima ovog turnira -, kažu ponosno iz MNK Neimari Zenica.

E.Imamović

Foto sa MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno