Zenica

Zenički univerzitet upisat će dodatnih 114, odnosno više od 900 brucoša

Zenički univerzitet upisat će dodatnih 114, odnosno više od 900 brucoša – Univerzitet u Zenici upisat će dodatnih 114 brucoša, koliko ih se prijavilo na drugi upisni rok – kazao je Feni prorektor za nastavu i studentska pitanja tog univerziteta prof. Dr. Enes Hašić.

On je napomenuo kako je konkurs, koji je trajao dvije sedmice, okončan u petak, 13. septembra. Nakon prvog upisnog roka, kada su popunjena sva mjesta na Medicinskom fakultetu te na Odsjeku za softversko inžinjerstvo Politehničkog fakulteta, studentima je na drugom upisnom roku na raspolaganju bilo 754 slobodnih mjesta za akademsku 2019./2020. godinu.

-Svi prijavljeni studenti na drugom roku, bit će i upisani. Mi smo prezadovoljni ovom brojkom, jer ćemo naredne akademske godine imati upisanih preko 900 brucoša. To je za skoro 25 posto više nego što smo upisali prošle jeseni – ističe Hašić.

On dodaje da su zadovoljni i brojem prijava za drugi ciklus studija, za koji se do sada prijavilo 36 studenata, ali je konkurs za taj ciklus otvoren do 27. septembra. Upis studenata na fakultete Univerziteta u Zenici obavit će se u periodu od 23. do 27. septembra.

Do tada bi trebala stići i odluka Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade ZDK, na zahtjev kojeg je uputio UNZE, da li će biti odobren upis 20-ak samofinansirajućih studenata na Medicinski fakultet, koji su na prvom roku položili prijemni ispit, ali su ostali “ispod crte“.

Nastava na UNZE-u počinje prvog ponedjeljka u oktobru, odnosno 7. oktobra.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem