Info

Zenički studenti odlični u Budvi – najbolji iz “Betonskih konstrukcija”, među najboljim i u sportskim nadmetanjima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički studenti odlični u Budvi – najbolji iz “Betonskih konstrukcija”, među najboljim i u sportskim nadmetanjima  – Nastavljaju se nizati zapaženi uspjesi studenata Politehničkog fakulteta UNZE na “Građevinijadi” u Budvi. Kako su za Zenicablog potvrdili iz Crne Gore, gdje studenti Politehničkog fakulteta, Odsjeka Građevinarstvo, ove godine po treći put učestvuju na Građevinijadi, tokom četvrtka popodne zabilježeni su novi uspjesi.

Susreti Građevinskih fakulteta, sa prostora jugoistočne Evrope ove godine se održavaju po 46 put, a domaćin je Građevinski fakultet iz Skopja. Ovogodišnja Građevinijada se održava u Budvi u periodu 01-04 maja, a učestvuju studenti sa 22 Građevinska fakulteta.

Osim sportskih aktivnosti, iz disciplina, košarka, mali fudbal, odbojka, za studente i studentice, i ove godine su organizovana naučna takmičenja iz raznih područja građevinarstva.

Podsjećamo, Zenicablog je prijepodne objavio da su studenti Politehničkog fakulteta su osvojili 2. mjesto u takmičenju iz Organizacije i tehnologija građenja, 3. mjesto iz Metalnih konstrukcija, te da su se djevojke plasirale u polufinala odbojke i košarke.

– Iz Budve je stigla sjajna vijest. U najtežem predmetu za građevince, “Betonskim konstrukcijama”, studenti Politehničkog fakulteta iz Zenice osvojili su prvo mjesto. Nastavljen je niz sportskih uspjeha, djevojke iz košarke su prošle u finale, a muški u odbojci u polufinale, potvrdio je za naš portal profesor Sabahduin Jašarević, dekan ovog fakulteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno