Zenica

Zenički studenti medicine osvojili treće mjesto na Internacionalnom kongresu biomedicine “Tuzla Brain Week” u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Zenički studenti medicine osvojili treće mjesto na Internacionalnom kongresu biomedicine “Tuzla Brain Week” u Tuzli – Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, učestvovali na internacionalnom biomedicinskom kongresu “Tuzla Brain Week 2020”, koji se održao u Tuzli. Imali smo priliku da u sklopu Tuzla Brain Week-a 2020 posjetimo nekoliko radionica koje su se održale na JU  “Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla”, kao i u JU “Domu zdravlja” Tuzla.
Posebno treba istaknuti da su studenti imali priliku da upoznaju eminentnog naučnika iz područja neuroznanosti, prof. dr. sc. Ali Jawaida, koji trenutno predaje na Univerzitetu u Cirihu i Baylor Koledžu u Huston-u.
Na ovogodišnjem Tuzla Brain Week-u, učestvovali su kao aktivni i pasivni članovi. Aktivni članovi su bili Dženeta Bradarić i Emir Begagić, a pasivni Namira Softić, Emir Softić, Irma Omanović, Lejla Čejvan, Adna Karahodža, i Šejla Dervić.
U organizaciji Tuzla Brain Week-a je učestvovao kolega Emir Begagić (kao član organizacionog odbora, tim za naučno-istraživački rad, tim za kreativnu podršku i vizuelni identitet, te kao glavni urednik knjige apstrakta).
Na naučno-istraživačkoj sesiji je prezentovan rad “Case report: Pathological fracture of femoral neck”, kojeg su radili Dženeta Bradarić, Emir Begagić i dr. Adnan Kešetović u koordinaciji sa Ortopedskom klinikom Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Rad je ocjenjivala komisija koja se sastojala od Univerzitetskih profesora Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Na prezentaciji naučno-istraživačkih radova, ponosno Vas obavještavamo da smo, uz pohvalu naučne komisije, osvojili treće mjesto.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno