Košarka

Zenički sport na izdisaju: OKK Čelik ostaje bez najboljih igrača?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nedavno smo pisali o teškom stanju kada je u pitanju višestruki prvak i osvajač kupa u ženskoj konkurenciji, KŽK Čelik veoma je moguće da se neće takmičiti u narednoj sezoni. Najbolje igračice će sigurno napustiti klub, nedostatak finansija će vjerovatno uticati i na odlazak najboljeg trenera u državi Slobodana Kecmana, koji će sigurno potražiti novi klub.

Ništa bolja situacija nije ni u muškoj košarci, igrači koji su iznijeli teret u prošloj sezoni vjerovatno u narednoj sezoni neće nositi dres OKK Čelik. Armin Bilić najbolji strijelac A1 lige u prošloj sezoni ima nekoliko ponuda od ekipa iz najvišeg ranga, te će gotovo sigurno napustiti Čelik. Ernest Mešinović, mladi košarkaš koji je imao sjajnu prošlu sezonu potpisao je višegodišnji ugovor s ekipom Kaknja. Čelik su napustili i Džan Gradašćević, te Benjamin Bajramović, koji su otišli u sarajevski Burch. Najbolji igrač juniorske ekipe u prošloj sezoni, Ahmet Begić, imao je priliku i debitovati u seniorima nije potpisao ugovor i on će svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Još nije poznato ni ko će sjediti na klupi Čelika u narednoj sezoni. Armel Mujaković sjajno je vodio najmlađu ekipu u historiji kluba u prošloj sezoni, ali još je nepoznato kada će košarkaši krenuti s pripremama za narednu sezonu i ko će biti trener, te s kojim igračima će se ući u novu sezonu A1 lige.

Sve u svemu veoma teška situacija kada je u pitanju košarka u Zenici, muški i ženski klub su na izdisaju, postavlja se na kraju pitanje za šta služi zenička Arena i ko će igrati svoje utakmice u njoj.

Izvor: sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno