Ostali sportovi

Zenički Smetovi domaćini MTB maratona, veliki odziv takmičara iz cijele BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Biciklistički klub “Rotacija – SPIN” iz Zenice ovog vikenda će biti domaćin MTB maratona pod nazivom “XCM GRAND PRIX 2023“ na obližnjem izletištu Smetovi, a utrka će biti održana u subotu.

Organizatori su poručili da će ovo biti idealna prilika za sve ljubitelje biciklizma i prirode da uživaju u prekrasnim predjelima Smetovskih staza.

Na utrci će biti zastupljene kategorije licenciranih takmičara koji se takmiče u redovnoj premijer ligi BiH, nelicenciranih takmičara, kao i kategorija e-bike, što je svakako novost u Bosni i Hercegovini, a za najbolje takmičare su obezbijeđene bogate nagrade (novčane, robne, pehari).

“Biciklisti koji se odluče na dolazak, moći će izabrati jednu od tri staze sa ukupnim dužinama: mala 18km/350metara elevacije, srednja 30km/900 metara elevacije i velika 45km/1690 metara elevacije, a uz to svim takmičarima će biti obezbjeđena stilizovana finišerska medalja”, poručili su iz Rotacije-SPIN.

Iz kluba su još kazali da su zadovoljni sa pripremama za organizaciju ovog izuzetno zahtjevnog takmičenja te da su veoma sretni što je njihov grad ponovo domaćin najboljim biciklistima države.

“Mnogo posla je već urađeno i jako smo sretni što ćemo nakon dugo godina vratiti utrku u naš grad. Aktuelni smo osvajači premijer lige BiH u seniorskoj konkurenciji i sa ovom utrkom za koju se nadamo da će zaista biti na visokom nivou ćemo upotpuniti tu priču. Na utrci će biti zastupljene sve kategorije, a ono što želimo naglasiti jeste da smo se odlučili i na kategoriju e-bike, što je jedna novost u Bosni i Hercegovini”, kazali su te dodali:

“Interesovanje za utrku je zaista veliko, vremenska prognoza nam ide u prilog, potrudit ćemo se da budemo besprijekorni u organizacionom smislu te se nadamo da će biciklisti sa sobom ponijeti jako lijepe uspomene.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno