Zenica

Zenički rudari uskoro bi mogli dobiti plate i tople obroke za juni i juli, na potezu EP BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički rudari koji već tri mjeseca rade bez plaće, uskoro bi mogli dobiti novac koji im se duguje, kazao je za Klix.ba predsjednik Sindikata rudara u Zenici Elvedin Avdić.

Sindikat Rudnika mrkog uglja Zenica nastavio je s radom čim je potvrđena odluka o smjeni rukovodstva Elektroprivrede Bosne i Hercegovine nastaviti s radom nakon što se potvrdi odluka o smjeni rukovodstva Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Rudarima u Zenici još uvijek nije isplaćena plaća za juni, ali ni za juli te dva topla obroka zbog čega su bili u radničkom neposluhu, ali i organizovali velike proteste u Sarajevu nakon kojih nisu dobili nikakav odgovor od Elektroprivrede.

Međutim, nedugo nakon toga, imenovano je novo rukovodstvo Elektroprivrede koje im je jutros tražilo podatke za plate.

“Novo rukovodstvo Elektroprivrede BiH je od direktora RMU Zenica zatražilo da dostavi podatke za plate 6. i 7. mjeseca te dva topla obroka. Direktor je dostavio sve spiskove danas u 11 sati, a mi se sada nadamo što bržem rješenju i isplati plata u RMU Zenica”, kazao je Avdić.

Od rudara je ranije zatraženo da se zatvori pogon Stare jame te da se radnici iz te jame prebace u Raspotočje što je učinjeno, a rudari su više puta kazali da su voljni raditi sve dok im se plaća za ono što rade.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno