Biznis

Zenički rudari i dalje odbijaju napustiti jamu

Rudari druge smjene jame “Stranjani” Rudnika mrkog uglja Zenica i dalje odbijaju raditi zbog toga što im iz jame “Raspotočje” nije “vraćeno” deset njihovih kolega, kako im je prethodno obećano, potvrđeno je jutros za N1. Predsjednik Sindikata RMU Zenica Nijaz Vardo kazao je jutros za N1 je razgovarao s rudarima i da je situacija ista kao jučer.

 ”Bio sam u Upravi, nisu obećali ništa. Rudari su i dalje u jami”, kazao je kratko Vardo za N1. Rudari koji su i dalje u jami “Stranjani” bune se zbog manjka radne snage.

“Oni su ušli u jamu, ali su kazali da neće izaći. Mi smo bili gore, bili su i ljudi iz Uprave, ali se nismo uspjeli dogovoriti. Pratimo situaciju pa ćemo vidjeti da li će istrajati u svojoj odluci”, ranije je kazao Vardo, dodavši da se u jami trenutno nalazi jedna brigada rudara. Detaljnije u nastavku dana.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem