Biznis

Zenički privrednici postaju dio EEN mreže

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički privrednici postaju dio EEN mreže – U prostorijama Impulsnog kreativnog centra, Agencija ZEDA i Udruženje poslodavaca Zenica, okupili su zeničke privrednike na radionici pod nazivom „KAKO PRONAĆI POSLOVNOG PARTNERA U INOSTRANSTVU KORIŠTENJEM IT ALATA EVROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE (ENTERPRISE EUROPE NETWORK-EEN)“

Ovom prilikom, privrednicima je konkretnim primjerima predstavljeno kako pronaći kupca, dobavljača, distributera, prodajnog agenta, podugovarača, proizvođača, investitora, joint venture partnera, ponuda/potražnja uslužnih djelatnosti, outsorsing, franšiza, licenca, prodaja/kupovina dionica kompanija) u EU i šire.

Na radionici je prezentovana Evropska poduzetnička mreža Bosne i Hercegovine – EEN BiH i primjeri korištenja IT alata EEN: Kreiranje profila firmi BO/BR, baza poslovne saradnje – Partnering Opportunities Database, izražavanje interesa za poslovne ponude inostranih kompanija – EOI (Expression of interest) i poslovni B2B susreti – Brokerage events).
Radionici je prisustvovalo više od 30 privrednika koji su dobili prijavne obrasce za uključivanje u EEN.

Na ovaj način, pružila im se šansa da naprave profil svoje kompanije u okviru EEN mreže u koju su uključene sve zemlje EU čime im se otvara prilika za poslovanje i saradnju s preduzećima iz EU. Enterprise Europe Network je važan instrument Europske komisije uspostavljen s ciljem podrške konkurentnosti i rasta malih i srednjih preduzeća.

Također, danas su predstavljeni i primjeri dobre prakse, odnosno bh. preduzeća koja su putem EEN ostvarila saradnju s inostranim preduzećima.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Agencije ZEDA i UPZ te ćemo i u budućnosti nastaviti sa sličnim aktivnostima.

Pozivamo sve one koji do sada nisu imali priliku prisustvovati našim radionicama, prezentacijama i eventima, da nam se već sljedeći put pridruže.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno