Zabava

Zenički “Pozitiva band” predstavio svoju prvu autorsku pjesmu

Nakon tri godine uspješnog djelovanja u svijetu muzike, brojnih nastupa kako u BiH tako i zemljama regije, popularni “Pozitiva band” iz Zenice odlučio je javnosti predstaviti svoju prvu autorsku pjesmu “Evo me”.

Budući da su interesovanja za njihovim angažmanom sve veća, talentirani momci, muzički profesionalci, odlučili su ovog ljeta predstaviti svoj prvijenac.

Posebno je interesantno da je tekst za hit u najavi pisao Benjamin Kermo, frontman, dok ostali članovi benda potpisuju muziku.

Za produkcijiski dio zadužen je poznati sarajevski kompozitor Amil Lojo, koji je, kao i uvijek, svoj posao uradio vrhunski što predstavlja krunu cjelokupnog projekta kada se radi o novoj pjesmi mladih Zeničana.

Valja istaći da je talentirani Kermo, javnosti poznat po svom uspješnom učešću na popularnom takmičenju “Zvezde Granda”, nakon odličnog plasmana na takmičenju svoju karijeru uzlaznom putanjom odlučio nastaviti sa bendom što se pokazalo ispravnim potezom.

Kako su nam kazali iz benda, novom pjesmom željeli su se zahvaliti brojnim posjetiocima koji dolaze na njihove nastupe a na kojima vlada odlična atmosfera od prvog do posljednjeg takta svirke.

– Zbog ogromne podrške koju uživamo, zahvaljujući predanom radu, odlučili smo brojnoj publici pokloniti pjesmu kao jedan mali znak zahvalnosti. Vrijedno smo radili i optimisti smo da će pjesma “Evo me” za kratko vrijeme pronaći svoj put do publike – kažu iz benda.

Ovom pjesmom, dodaju, žele osvojiti region, međutim, tu se neće zaustaviti budući da već vrijedno rade na novim pjesmama.

Članovi benda Eldin, Almir, Haris i Oliver na čelu sa Benjaminom odlučili su priču o prvijencu podići na najviši nivou o čemu svjedoči podatak da su za novu pjesmu odmah uradili i spot koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

I dok čekaju prve reakcije publike, pripremaju nove pjesme, pred zeničkim bendom su i brojni nastupom širom bh. gradova ali i zemalja regiona na kojima će ubuduće pjevati i hit u najavi “Evo me”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem