Zenica

Zenički planinari na Fruškoj Gori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održani su Jubilarni XX osmomartovski susreti planinara na Fruškoj Gori. Učešće je uzelo preko 38 planinarskih društava iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, sa preko 520 učesnika. Domaćin je bio PD ” ZMAJEVAC ” Iz Vrdnika. Na ovoj planinarskoj manifestaciji članovi PD ” ŽELJEZARA ” Zenica učestvuju već desetu godinu za redom . Pored članiva PD ” ŽELJEZARA ” učešće su uzeli i predsstavnici planinarskih društava : ” TAJAN – LISAC ” ” MLADOST ” , ” TVRTKOVAC ” , ” SEKCIJA 4. JULI ” , ” GSS ZENICA ” te PD ” SMAJLOVAC ” iz Maglaja sa 41 učesnikom .
Ovom prilikom domaćin je organizovao dvije planinarske ture ( 10 i 20 km ) gdje su svi planinari uzeli učešće, a u toku dvodnevnog druženja upoznali su nas i sa kulturno – historijskim znamenitostima ovog kraja . Takođe su priredili i planinarsku veče u hotelu Termal, a u povodu 8. marta Dana žena .
Ovi susreti mnogima če ostati u dubokom sječanju ,a naročito našem najmlađem članu Ekinović Amaru ( 5.5 godina ) koji je proglašen ” JUNAKOM ” susreta koji je bio najmlađi učesnik I koji je prepješačio stazu od 10 km .Isti je nagrađen sa pismenim priznanjem I medaljom za najmlađeg učesnika .Ukupno nas je bilo 41 član . Druženje ,boravak , kao I povratak protekli su bez ikakvih incidenata I problema .
Sva planinarska društva I svi učesnici su dobili pismena priznanja od domaćina .
PREDSJEDNIK:
Ramo Šeper



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno