Ostali sportovi

Zenički Neimari ove nedjelje gostuju ekipi FK Konjic u drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove nedjelje, 27.3.2022.godine, u Konjicu se igra revanš utakmica polufinala play offa (doigravanja) za prvaka Prve futsal lige FBiH i ulazak u Premijer futsal ligu BiH. Sastaju se domaća ekipa FK Konjic (prvak grupe 3) i zenička ekipa MNK Neimari (prvak grupe 1).

Utakmica se igra u nedjelju od 18 sati u sportskoj dvorani Konjic. U prvoj utakmici polufinala u Zenici, prošle nedjelje, bolji su bili Neimari, koji su slavili rezultatom 6:5 (3:4).

Nominovane sudije za meč u Konjicu su:  Edin Redžović (Sarajevo), drugi Haris Avdić (Sarajevo), treći Hasan Nanić (Bužim), delegat Admir Smajić (Sarajevo).

Ovo je treći pokušaj ekipe Neimara za plasman u Premijer ligu u tri sezone igranja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. Ekipa trenera Mirka Čampare sa velikim ambicijama ulazi u doigravanje i sa željom da konačno izbore plasman u društvo najboljih.

Trener Neimara, Mirko Čampara, kaže da je sve otvoreno u Konjicu i da je dobro što imaju pogodak više od Konjica, pa je teret i uloga favorita na Konjicu, nada se da će to pokušati iskoristiti.

-Ono što posebno raduje, generalno, imamo ogromnu podršku u zeničkoj Areni „Husejin Samajlović“ u Zenici, nadamo se prolasku u finale, da napunimo Arenu, jer to zaslužuju ovi momci, koji su svi iz Zenice, nema niko sa strane. Zaslužuju da ih grad i publika vidi i pozdravi njihov ulazak u Premijer ligu, a ima se šta vidjeti u ovoj interesantnoj igri zvanoj futsal -, kazao je u izjavi za RTV Zenica trener Mirko Čampara.

Inače, ligaški dio takmičenja zenički Neimari su okončali sa učinkom od 11 pobjeda i samo jednim porazom. Bili su ubjedljivo prvi u grupi 1 sa 33 boda, šest bodova više od drugoplasiranog Željezničara.

U drugom polufinalnom paru u Tešnju igraju revanš MNK „Futsal team“ Tešanj i MNK „Buba mara“ Cazin

U prvoj utakmici u Cazinu bilo je neriješeno 1:1.

Ova utakmica je na rasporedu u nedjelju od 20 sati u SRC Tešanj.

Play-off se igra po dvostrukom kup sistemu (domaćin-gost), a pobjednici polufinalnih utakmica  ostvarit će plasman u finale play-offa. Pobjednik duela MNK Buba Mara – MNK Futsal Team domaćin je u prvoj finalnoj utakmici, koja se igra 02/03.04.2022. godine, dok će pobjednik para MNK Neimari – FK Konjic biti domaćin u revanš finalnoj utakmici koja će biti odigrana 09/10.04.2022. godine

E.Imamović

Foto arhiva i FK Konjic



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno