Zenica

Zenički klubovi u borbi za “preživljavanje” sporta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički klubovi u borbi za “preživljavanje” sporta u Zenici- Na 7. sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica koja je održana 22. januara 2021. godine, usvojen je Prijedlog Budžeta Grada Zenica za tekuću godinu.

Na sjednici je isti prezentirala Fatima Vojvodić, pomoćnica Gradonačelnika za finansije, a na prijedlog gradonačelnika Grada Zenica Fuada Kasumovića.

U toku i nakon sjednice uslijedili su mnogobrojni komentari na Prijedlog Budžeta, a ponajviše zbog (ne)planiranih sredstava za sport

Proteklih dana skoro svi sportski klubovi iz Zenice su se ujedini preko Sportskog saveza Grada Zenica i putem protokola Grada Zenica predali Prijedlog amandmana vezan za transfer za sport u 2021. godini.

Na Prijedlogu amandmana se nalazi ukupno 5 tačaka, a to su:

  • Tražimo da Budžet za sport u 2021. godini bude minimalno na razini prošlogodišnjeg Budžeta
  •  Tražimo da Reprogram Nogometnog kluba Čelik kao sporazum s istim, bude posebna budžetska stavka, izvan transfera za sport
  • -Tražimo da trenažni procesi i odigravanje utakmica bude obezbijeđeno za sve kolektive besplatno
  •  Pošto su sve članice Sportskog saveza klubovi koji se takmiče u legitimnim takmičenjima, priznati od Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta, spisak imena za sastav ovogodišnje komisije za sport po sportskim oblastima će dostaviti Sportski savez, nakon usaglašavanja sa klubovima
  •  Ovaj prijedlog amandmana je sačinjen na osnovu Javnih potreba iz oblasti sporta u lokalnoj zajednici i podržan je od gore navedenih klubova.
  • Ovaj prijedlog amandmana je potpisalo 58 od ukupno 61 aktivnog kluba.

Kako je za Radio Zenit izjavio Đenan Dedić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zenica, cilj je da se održi fer i korektna sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica, a isključivo u interesu sporta, bez političkih previranja.

AUTOR: RADIO ZENIT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno