Zenica

Zenički izviđači prvi u Mostaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički izviđači prvi u Mostaru – Tri ekipe pčelica i poletaraca Saveza Izviđača Grada Zenice otputovale su zajedno sa svojim predvodnicama i starijim izviđačima koji su primili svoja zaslužena priznanja Izviđač Vitez  na takmičenje „Mostarski susreti 2016“.

Uz interesantne izviđačke pričice i pjesmu po kojoj smo najpoznatiji put je jako brzo prošao. Vesele izviđače u Mostaru su dočekali pravi domaćini i predivno vrijeme. Nakon prijava poletarci su ambiciozno i odlučno pristupili rješavanju svojih zadataka. Po završetku staze imali su priliku uživati u lijepom Mostaru.

Proglašenje pobjednika: jedan od najnapetijih i najzanimljivijih dijelova svakog takmičenja, za ekipe SIGZ-a bio je posebno sretan, ekipa „Mars“ OI „Smet“ Zenica osvojila je prvo mjesto!

Bitno je istaknuti da su i druge dvije ekipe osvojila visoka mjesta na takmičenu, na kojem je učestvovalo 37 najboljih ekipa svih odreda Bosne i Hercegovine te regiona. Poletarci su kući doputovali sretni, sa velikim osmijesima na licima i spremni za nove pobjede. Veliku zahvalu dugujemo i našoj teti Lejli Sarajlić Fejzić, koja je bila vođa put za Mostar.

Ekipe koje su učestvovale na takmičenju:
OI „Smet“ – „Mars“ , predvodnica: Nejra Omeragić
OI „Zmajevac“ – „Vesela družina“ , predvodnica: Nejra Mujčinović
OI „Lisac“ – predvodnica: Leona Lučić

1. MJESTO OSVOJILA EKIPA “MARS”, OI “Smet” Zenica

Ekipa u sastavu: Milak Harun; Amila Hibić; Farah Fejzić; Meris Pašalić; predvodnica: Nejra Omeragić

Izviđački pozdrav: ZDRAVO!!!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno